avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 ...

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării?

Formulez aceasta întrebare în contextul în care autoritățile romane și străine susțin că persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 nu mai sunt vectori de transmitere a bolii.

Implicațiile științifice sunt extrem de importante în contextul respectării drepturilor și libertăților fundamentale prevazute și garantate de Conventia Europeană a Drepturilor Omului și de Constituția României.

Valabilitatea acestei chestiuni de drept vizează toate statele care au semnat Conventia Europeană a Drepturilor Omului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai bună pledoarie că vaccinații NU transmit virusul mai departe.

Un exemplu în cercetare pe cazuri reale este Israelul, care nu a mai înregistrat niciun deces din cauza Covid, pentru prima dată în 10 luni.

Știre din 24.04.2021

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua chestii diferite.
1,Faptul ca oamenii nu mor după vaccinare dacă se vaccinează.
2.Daca persoanele vaccinate transmit sau nu virusul către alte persoane.

Punctul 1 l-am lămurit in alt topic, p. 252 și anterior de aceasta postare.Statul roman, autoritățile competente, mai exact spus, nici nu știu daca era informate la momentul cand știam eu.

www.avocatnet.ro/forum/discu...



Punctul 2 are relevanta intrucat vaccinați intra în carantină și dacă nu transmit virusul.
Aceasta este de fapt si de drept problema fundamentala și aici apare o lipsa.de logica sau de.ratiune pura.

La ce sa stea în carantină o persoană care nu transmite virusul ?
Autoritățile sustin aceasta teza dar ii baga în carantină și pe vaccinați și pe cei care au trecut prin boală și sunt imuni sau pe cei care nu transmit virusul Sars-Cov-2.

Ati inteles care este problema de baza?

Toată lumea venita din zone colorate în baza unei logici iraționale va intra în carantină indiferent dacă transmite sau nu virusul.
Simplul fapt ca, o persoana vine din strainatate intra în carantină.

Nu fac deloc referire la cei nevaccinati sau la cei care nu au trecut prin boală.
Mai sunt și.cei care nu.stiu ca au trecut prin boală dar se.poate dovedi științific pe.baza de test.

Deci, statul roman introduce în arest la.domiciliu persoane care nu pot transmite virusul ceea ce este neconform cu Constituția României, Convențiile Europene și este ilegal daca nu aduce argumente științifice solide.
Nu este o varianta fericita ca statul.roman sa se ascundă după.alte state mai puternice cu mult.decat România intrucat nici acelea nu fac fata la.randul lor chiar dacă sunt mult mai puternice pe parte economica.

Ca sa intelegeti poziția mea, va pot spune ca în februarie-martie 2020 eu susțineam aparari si strategii de apărare de genul Taiwano-Chineze, cele mai dure din lume, de altfel.
Deci, deși aceștia puteau face și aparari mai bune, deși au fost extrem de dure, astăzi nu se mai justifica asa ceva.
Nu știu daca intelegeti ce înseamnă să fi mai dur decât chinezii,dar, adeptul democrației absolute pe timp de pace sau atunci când nu are sens sa stea oameni nevinovați în arest la.domiciliu.

Așadar, fiind un om democratic cu.mult mai mult.decat se.poate înțelege, sunt de parere ca astăzi se încalcă drepturi și.libertati fundamentale complet irațional și statul va plăti dacă nu va înțelege sa faca lucruri logice și inteligente raportate la.situatia pandemica actuala și nu.la ficțiuni lipsite de orice logica pura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:




Punctul 2 are relevanta intrucat vaccinați intra în carantină și dacă nu transmit virusul.
Aceasta este de fapt si de drept problema fundamentala și aici apare o lipsa.de logica sau de.ratiune pura.

La ce sa stea în carantină o persoană care nu transmite virusul ?
Autoritățile sustin aceasta teza dar ii baga în carantină și pe vaccinați și pe cei care au trecut prin boală și sunt imuni sau pe cei care nu transmit virusul Sars-Cov-2.

Ati inteles care este problema de baza?



1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, cu excepția celor ce sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:
..........................
(2) Exceptarea de la măsura carantinei instituită pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, cu excepția celor ce sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se aplică și pentru:
...................
c) persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doza și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la acesteia până la data intrării în România.
...............
(3) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doar categoriile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), f), g), l), t) și alin. (2), lit. b) și c).
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
latka, moderator
Cei care urmau sa plece în Grecia de Paște urmau sa intre in carantină la întoarcerea în România și au anulat excursiile.

Adică pleci lejer și la întoarcere se intra in arest la.domiciliu.
Asa ceva se poate schimba de la.o zi la alta.
Nu mai exista nicio justificare rezonabila și proporțională pentru asa ceva în acest moment.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai vorbeati doar de persoane vaccinate si v-am aratat ca e din februarie o hotarire CNSU care nu mai carantineaza in cazul vaccinului complet facut, la 10 zile de la ultima doza.

Stiti dvs. ca toti cei care doreau sa plece in Grecia de Paste erau complet vaccinati (2 doze) si indeplineau criteriile din acea hotarire ?

Nu stiti, dar deschideti subiectul cu ceva (vaccinatii) si apoi vorbiti despre altceva (turistii de Grecia in perioada Pastelui).

Alte discuții în legătură

Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)
Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ ... carmen.manole carmen.manole Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ guvernului roman referitor la calatoria in strainatate, mai precis in Orientul Mijlociu/ Dubai? (vezi toată discuția)