avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inchiriere sediu constituire asociatie non-profit, cum ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inchiriere sediu constituire asociatie non-profit, cum se face?

Suntem doua persoane fizice care dorim infiintarea unei asociatii non-profit avand ca scop acordarea de burse scolare si avem urmatoarele doua intrebari.

Cum se face inchirierea sediului pentru constituirea unei organizatii non-profit? Mai precis care este partea/partile care incheie contractul cu proprietarul spatiului atata timp cat organizatia non-profit nu este infiintata?
As presupune ca trebuie incheiat un contract de inchiriere intre unul sau amandoi membrii care vor sa infiinteze asociatia non-profit, in care sa se specifice ca inchirierea se face in vederea inregistrarii sediului social al asociatiei.

Exista vreun impediment ca sediul pentru constituirea asociatiei non-profit sa fie inchiriat de la unul dintre cei doi membri care doresc sa infiinteze asociatia?
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:56, 6 Mai 2021
~ Conținut șters la cerere ~
In virtutea "capacitatii juridice anticipate" se poate incheia contract de comodat intre asociatia in curs de infiintare (desi ea inca nu are personalitate juridica) si proprietarul spatiului unde se declara sediul. Sau contract de inchiriere, daca doriti inchiriere nu comodat. E nu doar posibil ci si cel mai obisnuit caz se se faca contractul de comodat sau inchiriere cu unul dintre fondatori. Din partea asociatiei va semna cine decid viitorii membri sa o reprezinte in acest demers. Insa asa cum vi s-a atras atentia, procedurile nu sunt chiar asa de simple deci ar fi util sa apelati la consiliere de profil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi in infiintarea unui ong adria_bd adria_bd Buna ziua, Incercam sa infiintam un ONG. Deocamdata avem statutul si actul constitutiv definitivate cu ajutorul unui notar (care le va si autentifica). As ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)