avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributiile sociale pentru 2020 fiind I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributiile sociale pentru 2020 fiind I.I.

Buna ziua!O intrebare vizand contributiile sociale:in 2020,fiind I.I.,am bifat in declaratia privind plata contributiilor sociale ca le voi plati.A venit apoi somajul tehnic din care s-au platit contributiile sociale iar acum finantele imi cer 9600 de lei contributii sociale pt ca la inceputul anului,inainte sa stiu de pandemie am bifat acea casuta in declaratia privind estimativul in acel an.Se mai poate face ceva?
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionut g , utilizator 11:38, 4 Mai 2021
Faceți o declarație rectificativă în care nu mai bifați ca vreti sa platiti contributiile sociale.
Multumesc pentru raspuns!Din pacate,de la finante imi spun ca nu le permite programul lor sa modifice declaratia pe 2020 la momentul asta.Aveti idee daca e asa sau au aruncat varianta cea mai comoda pentru ei?
Sumele estimate pentru 2020 se trec în declarația unică pentru 2019. Pe aceea o faceți rectificativă.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica bonificatie erori nuc23 nuc23 Am depus declaratia unica in 2019, venituri sub salariul minim, cu optiunea sa platesc CASS (sanatatea). Am depus declaratia unica cu venitul estimat pe anul ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru pfa cu norma venit si pensionar maria295 maria295 Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si ... (vezi toată discuția)