avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata! este legal ca angajatorul meu sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata! este legal ca angajatorul meu sa emită decizia ...

Buna dimineata!

este legal ca angajatorul meu sa emită decizia de acord reluare activitate după CCC, ca apoi după o sapt sa mai emită încă o decizie cu reducere program de la 5 la 4 zile, implicit cu salariu redus?
S-a invocat egea 55/2020 , dar și altele, plus faptul ca s-au dispus aceste reduceri pt toți colegii (ceea ce nu e adevărat)

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 29 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibila aceasta situatia ...nu exista text de lege care sa interzica asa ceva.
Din păcate....

Dar decizia de modificare program și reducere salariu este data din start pentru 2 luni. Parca găsisem ceva ca se poate emite pt minim 5 zile și maxim 30 zile (lucrătoare, calendaristice asta nu stiu). Cum e legal?

Și de ce in decizie e trecut ca pt toți angajații s.au dispus aceste masuri, când știu sigur ca nu e asa?

Mulțumesc încă o dată!

Cornel Vasile a scris:

Este posibila aceasta situatia ...nu exista text de lege care sa interzica asa ceva.

In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
Înseamnă că o mama ce își reia activitatea dupa concediu creștere copil nu este chiar asa de protejata. Păcat!

Mulțumesc de info!

Cornel Vasile a scris:

In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este protejata timp de 6 luni de la data revenirii din CCC impotriva concedierii , nu si altor modificari ale c.i.m.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariu întoarcere din cic Andreea343 Andreea343 Buna ziua, la intoarcerea din concediu ingrijire copil angajatorul e obligat sa reia contractul in aceleasi conditii salariale ca inainte de suspendarea lui? ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediul de maternitate MIHAI-VASILCA MIHAI-VASILCA Buna ziua! Revenirea din concediul de maternitate se face pe baza de decizie sau a cererii de revenire? Va rugam sa ne mentionati si baza legala (actul ... (vezi toată discuția)
Dupa intoarcerea din ccc cu drept de stimulent de insertie, poate angajatorul sa imi schimbe postul doar pt faptul ca am cerut transferul intr-o alta filiala a aceleiasi firme? Ioana Florina Adriana Ioana Florina Adriana Buna ziua. Am revenit la locul de munca indeplinind cond de obtinere a stimulentului de insertie si mi s-a spus ca nu mi se mai poate reda functia avuta in ... (vezi toată discuția)