avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata! este legal ca angajatorul meu sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata! este legal ca angajatorul meu sa emită decizia ...

Buna dimineata!

este legal ca angajatorul meu sa emită decizia de acord reluare activitate după CCC, ca apoi după o sapt sa mai emită încă o decizie cu reducere program de la 5 la 4 zile, implicit cu salariu redus?
S-a invocat egea 55/2020 , dar și altele, plus faptul ca s-au dispus aceste reduceri pt toți colegii (ceea ce nu e adevărat)

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 29 Aprilie 2021
Mulțumesc pt promptitudinea răspunsurilor!

Și totuși pana la urma angajatorul are obligația de a-mi aduce salariul la nivel cu cel al colegilor? Asta sa înțeleg din alin. 8, art 10.?

Cunosc cazuri cand mamica revenita din CCC a primit mărirea după aproape un an abia... Asta e rău ca nu apare în lege și un termen pana cand angajatorul poate mari salariul. Corect?

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Este protejata timp de 6 luni de la data revenirii din CCC impotriva concedierii , nu si altor modificari ale c.i.m.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

3. Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu întoarcere din cic Andreea343 Andreea343 Buna ziua, la intoarcerea din concediu ingrijire copil angajatorul e obligat sa reia contractul in aceleasi conditii salariale ca inainte de suspendarea lui? ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediul de maternitate MIHAI-VASILCA MIHAI-VASILCA Buna ziua! Revenirea din concediul de maternitate se face pe baza de decizie sau a cererii de revenire? Va rugam sa ne mentionati si baza legala (actul ... (vezi toată discuția)
Dupa intoarcerea din ccc cu drept de stimulent de insertie, poate angajatorul sa imi schimbe postul doar pt faptul ca am cerut transferul intr-o alta filiala a aceleiasi firme? Ioana Florina Adriana Ioana Florina Adriana Buna ziua. Am revenit la locul de munca indeplinind cond de obtinere a stimulentului de insertie si mi s-a spus ca nu mi se mai poate reda functia avuta in ... (vezi toată discuția)