avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Doresc să cumpăr un teren cu suprafața ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Doresc să cumpăr un teren cu suprafața de 1200 ...

Bună ziua.
Doresc să cumpăr un teren cu suprafața de 1200 m2.
Din acești 1200, doar 1000 sunt cu acte. Sunt conștient că nu sunt proprietar și pe cei 200 de m2.
În contractul de vânzare - cumpărare, în anul 2000 s-a făcut tranzacția, sunt specificați 1200 m2, dar în dreptul celor 200 m2, scrie ÎN FOLOSINȚĂ, ce se transmite noilor proprietari.
Notarul mi-a spus că acum nu se mai trece așa ceva în contract.
Am două întrebări.
1. Ce poate să scrie notarul în contract, făcând referire la cei 200 m2.
2. Care ar fi primul pas ca să pot plăti impozit și pentru cei 200m2, cu gândul că peste câțiva ani să pot dobândi și această suprafață?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:06, 4 Mai 2021
1. Ca se vând 1000 m.p, cu mențiunea că din măsurători au rezultat 1200 m.p
2. După împlinirea a 15-20 de ani puteti deschide in instanta o acțiune în constatarea proprietatii prin uzucapiune, pentru cei 200 m.p
Mulțumesc pentru răspuns, dar cum să fac ca să pot plăti la primărie impozit și pentru ce-i 200 m2, trebuie completată vreo cerere, sau cum se procedează?

raluk0207 a scris:

1. Ca se vând 1000 m.p, cu mențiunea că din măsurători au rezultat 1200 m.p
2. După împlinirea a 15-20 de ani puteti deschide in instanta o acțiune în constatarea proprietatii prin uzucapiune, pentru cei 200 m.p

Ii platiti pur si simplu, în baza achiziției pe care ati facut-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)
Mostenire, uzucapiune si expropriere ( situatie deosebit de incurcata) ... gigliola gigliola Mostenire, uzucapiune si expropriere ( situatie deosebit de incurcata) In 1923 , sora bunicului meu cumpara un teren a carui suprafata nu e mentionata in ... (vezi toată discuția)