avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (Ordinul ...

Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (Ordinul prefectului).
Tatal meu in varsta de 83 de ani, detine un teren si o casa batraneasca pe care il ingrijeste din 1986 sau 1984, tot din acei ani plateste impozit pe teren si casa cu rol pe numele său (pentru care i s-a oprit din camp in acea perioada) si pe numele unui nepot de la care a cumparat casa si terenul aferent prin chitanta de mana in 1992, pe care exista o stampila a consiliului local pentru ca este dactilografiata de cineva din cadrul primariei din acea perioada.
Intre timp a decedat si nepotul, tot ei sau ocupat si de inmormantare si celelalte.
De peste 20 ani il plimba pe la primarie sau facut 3 dosare topo cu n masuratori, declaratii de la vecini, in ultima faza de cand m-am implicat eu, am trimis si la OCPI prin posta de catre noi personal ca ei nu aveau timp bineinteles in numele primariei, au primit raspunsul de la cadastru, a trecut prin comisia de specialitate urbanism, au trimis act oficial semnat si stampilat ca a trecut de comisia de specialitate tatalui meu si s-a blocat aici la trimiterea cererii pentru obtinerea Ordinului Prefectului.. Nu inteleg de ce se prelungeste atat, imi invoca faptul ca nu este acea suprafata cu toate ca eu stiam ca avem o latime de 15,50 metri la un capat si 15,00 metri la celalalt recunoscute si de ei, de fapt ei spun ca este 15,55 si 15 metri, terenul exista fizic chiar mai mult, la un capat exista strada iar la celalalt capat nu exista nici cel putin o poteca, capat la care exista si vita de vie din perioada strabunicilor.
Daca dimensiunile nu sau schimbat recunoscute si de ei, lungimea nu o pot modifica pentru ca asa sunt toate terenurile, din dimensiuni iese in jur de 2867 metri patrati si ei vor sa ma scoata cu vreo 150 metri patrati mai putin adica 2700 si ceva. Eu le-am zis ca nu am nimic impotriva cu suprafata daca se respecta dimensiunile recunoscute de ei si chiar nu ma intereseaza cei 0,05 metri care zic ei care sunt la un capat mai mult.
Specific ca acest calcul cu suprafetele sunt facute tot de ei pe rolurile vechi, adica 2867 mp, ca intre timp au schimbat nr. de rol.
Daca nu exista cum au aprobat OCPI-ul si a trecut prin comisia de specialitate, cu toate ca din noile masuratori iese ca sunt peste 3000 mp.
Acest lucru nu este acceptat de cel de la urbanism al primarie care se contrazice si singur in discutii, odata este asa alta data este altfel, nu stiu ce interese are el pe acolo ca nu sunt singurul in aceasta situatie. Umbla prin comuna prin diverse persoane sa obtina semnaturi de mostenitori care nu si-au revendicat sau nu sau interesat, semnaturi de renuntare sau cumparare la preturi foarte mici si ca rezolva el cu finalizarea actelor. Pentru aceasta acuzatie am martori si nu numai chiar si modificarea harti din avion unde mi-a aratat mie si fratelui meu ca si la el s-a gresit si a tras el personal o linie cu creionul pe harta, ca nu aparea acea proprietate a lui personala unde si locuieste.

Cred ca sta este un caz pentru DNA.
Aspept si eu niste sugestii.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Teren mai mare in realitate decat in acte pekka pekka Am cumparat un teren in sup. 500mp. A cerut o masuratoare topo dupa ce am intrat in posesie. Surpriza,teren cu 200 mp mai mare. Subliniez ca au fost ... (vezi toată discuția)
Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)
Rectificare suprafata proprietate florincreanga florincreanga Mama mea a decedat si am mostenit o casa si un teren imprejmuite cu garduri de 900 mp in intravilanul unui oras. La masuratoarea cadastrala am constatat ca ... (vezi toată discuția)