avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatean roman domiciliul in Romania fara sa fi lucrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatean roman domiciliul in Romania fara sa fi lucrat in agricultura ...

Cetatean roman domiciliul in Romania fara sa fi lucrat in agricultura pot cumpara teren agricol pentru infiintarea unei livezi?
Cel mai recent răspuns: Oros octavian , utilizator 15:02, 7 Mai 2021
Da, bineinteles. Daca terenul este situat in extravilan vor trebui respectate prevederile legii 17/2014 pe care o puteti consulta aici: [ link extern ]
Articolul4.1 litera b din ce mi-ati trimis dumneavoastra la ce se refera? Multumesc
Acest articol enumera o clasa de preemptori, de rangul II, care au drept de preemtiune, dupa preemptorii de rang I enumerati la litera a, in cazul in care imobilul ce se vinde reprezinta un teren pe care se afla investiții agricole pentru culturile de pomi, viță-de-vie, hamei și pentru irigații.
Terenul pe care vreti sa il cumparati este deja livada sau doriti sa infiintati dvs o livada pe acest teren, dupa cumparare?
Articolul la care faceam referire era 4^1 .in cazul in care preemptorii nu vor sa cumpere se poate vinde persoanelor fizice . Lit a cu domiciliu de 5 ani si litera b sa desfasoare acti
vitati agricole de 5 ani Terenul este arabil si vreau sa fac livada . Multumesc
Da, in cazul in care preemptorii nu opteaza sa cumpere in termenul de 45 de zile lucratoare de la data depunerii ofertei de vanzare, pot opta sa cumpare, in termen de 30 de zile calendaristice, persoane fizice si juridice (denumite de lege potentiali cumparatori) care trebuie sa fi desfasurat activități agricole pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vanzare. Daca in acest termen nici unul dintre "potentialii cumparatori" nu opteaza sa cumpere, la expirarea termenului primaria elibereaza o adeverinta pe baza careia terenul poate fi vandut catre oricine altcineva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Revin asupra intrebarii anterioare cu mai multe mentiuni buna ... kindris.daniel kindris.daniel revin asupra intrebarii anterioare cu mai multe mentiuni Buna ziua, Sunt un fermier inca tanar ( 48 ani ) si destul de mic ( lucrez aproximativ 210 ha ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)