avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari fara cont bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari fara cont bancar

Am si eu o intrebare.
Unde ma pot adresa sau ce trebuie sa fac pt ca administratorul sa faca asociatia de proprietari persoana juridica. Asociatia noastra in 2021 nu are un cont bancar pt a facilita plata întreținerii. Nu ma pot adresa direct administratorului pt ca acesta a fost deranjat de faptul ca i-am spus sa ma intrebe pe mine de tot ce este legat de ap unde stau singură (proprietarul este tatal meu si face mereu pe mesagerul). Avand in vedere toate acestea, am mari dubii ca administreaza corect. Se poate trimite un audit? Si daca da, prin ce metodă?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
DAC123, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:33, 30 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va Serviciului Indrumare și Control Asociații de Proprietari din cadrul Primariei pe raza administrativ teritorială isi are sediu asociatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va ajuta informatia, legea 196/2018 spune ca acest lucru, lipsa acelui cont bancar unic si a afisarii lui constituie contraventie, conform art. 102/1/m si se amendeaza cu minim 5000RON.

Articolul 20
(1)Fiecare asociatie de proprietari este obligata sa detina un singur cont bancar.
(2)In vederea platii cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevazut la alin. (1) se comunica tuturor proprietarilor prin afisare la avizier, odata cu lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari.
(3)Prin datele de identificare ale contului bancar mentionate la alin. (2) se intelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala si codul IBAN.
[ link extern ]

Reclamatia se face la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
latka, utilizator
Perfect. Mulțumesc tare mult amândurora!
O asociație de proprietari ( apartamente),poate funcționa fără cont bancar?
Daca ati citit toate raspunsurile pina la postarea dvs., cred ca ati inteles ca nu. Cititi cu atentie legea 196/2018 :
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari wazz wazz asociatia de proprietari prin toti membrii sai: proprietari, presedinte, comisie cenzori, administrator imi refuza cererea de deschidere a contului bancar ... (vezi toată discuția)