avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari

asociatia de proprietari prin toti membrii sai: proprietari, presedinte, comisie cenzori, administrator imi refuza cererea de deschidere a contului bancar pentru a plati intretinerea in conditiile pandemiei 2020
locuind in alta localitate as dori sa pot plati intretinerea la distanta prin internet banking ; le am cerut de acum trei ani sa respecte legea 196/2018 dar au refuzat ba mai mult imi si calculeaza penalitati la intretinere de trei ani de cand refuz plata in numerar
nici primaria nici politia locala nu i au putut obliga

cum ii pot obliga ?

multa sanatate va doresc
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
wazz, utilizator
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 16:33, 22 Aprilie 2020
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma tem ca doar prin hotărâre judecătorească puteti obtine asa ceva.
Dacă primăria nu a luat măsuri...
Daca ati parcurs toate etapele mentionate, notificati asociatia prin avocat sau,
in situatia in care apreciati ca nu exista posibilitatea de a rezolva problema pe cale amiabila, va puteti adresa direct instantei competente (instanta de la sediul paratei) cu o cerere de chemare in judecata solicitand pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa oblige asociatia de proprietari sa isi deschida cont bancar, obligatie pe care o are in temeiul Legii 196/2018, din pacate alta solutie nu exista.
De asemenea, solicitati instantei sa constate faptul ca penalitatile de intarziere au fost stabilite de asociatie in mod ilegal , avand in vedere culpa acesteia in ceea ce priveste neideplinirea obligatiei de a deshide cont bancar, fapt care v-a pus in imposibilitatea de a achita intretinerea.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Da, imi pare buna ideea cu notificarea asociației pentru ca au o culpa din moment ce nu au respectat legea însă instanțele se vor afla în mare dificultate juridică.Nu vreau sa arat ce poate invoca asociația ca sa nu le ajut.
Fiind vorba de 3 ani doar pe perioada pandemiei ar avea motive temeinice sa nu achite cash.
Este un proces.dificil.
Mai exista si factorul subiectiv pentru ca sunt instante care țin cu asociațiile si altele care le sancționează pentru nerespectarea legii.

Cu alte cuvinte, instanțele îi ajută pe cei fara scoala si de rea-acredinta...sau cu scoala dar de rea-credinta mai ales ca penalitatile îmbogățește in mod nedrept patrimoniul asociației.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum e posibil "sa tina o instanta cu asociatiile" si nu cu legea 196/2018 ?!! in temeiul carei legi o instanta nu tine cu legea?
asociatia nu are adresa fizica, nici adresa e mail iar administratorul a furnizat primariei adresa e-mail personala numai pt corespondenta cu primaria dar nu si pt corespondenta cu cei care vor sa ii trimita notificari scrise asa cum recomandati dv astfel ca Primaria invoca GDPR pentru a nu mi comunica adresa email personala a administrator si nici adresa fizica pentru corespondenta prin posta
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
wazz, utilizator

Alte discuții în legătură

Care e suma minimă pentru care se pot acționa în instanță datornicii la întreținere? BOSKY BOSKY Bună ziua ,care este suma minima pentru care se poate actiona in instanță datornicii la întreținere? (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - lipsa interes pentru actiune lawyer2016 lawyer2016 Buna ziua Am un proces cu asociatia unde detin in coproprietate un apartament dar nu locuiesc in el. Detin certificat de mostenitor si sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari FloryLory FloryLory Buna ziua, Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista ... (vezi toată discuția)