avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari

asociatia de proprietari prin toti membrii sai: proprietari, presedinte, comisie cenzori, administrator imi refuza cererea de deschidere a contului bancar pentru a plati intretinerea in conditiile pandemiei 2020
locuind in alta localitate as dori sa pot plati intretinerea la distanta prin internet banking ; le am cerut de acum trei ani sa respecte legea 196/2018 dar au refuzat ba mai mult imi si calculeaza penalitati la intretinere de trei ani de cand refuz plata in numerar
nici primaria nici politia locala nu i au putut obliga

cum ii pot obliga ?

multa sanatate va doresc
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
wazz, utilizator
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 16:33, 22 Aprilie 2020
@claudiu lascoschi a scris:
"Simplul fapt ca asociația nu are cont bancar nu eliberează persoană de plata cotelor de întreținere."

NU a afirmat nimeni asa ceva.
Nu aceasta este situatia de fap descrisa de user, ci cu totul alta, cea a unei persoane aflata in imposibilitatea de a se deplasa la casieria asociatiei pentru a plati intretinerea, ceea ce schimba total datele problemei.

Nu simplul fapt ca o asociatie nu are cont bancar exonereaza o persoana de plata cotelor de intreinere, ci fapul ca acea persoana s-a aflat in imposibilitatea de a plati intretinerea o exonereaza de plata penalitatilor.

Nu doar in situatia in care, obligatia de plata a cotelor de intretinere este "suspendata sau intrerupta", unui membru al asociatiei nu i se pot percepe penalitati de intarziere, pentru ca despre penalitati discutam.

Dar daca asociatia, prin faptul ca nu si-a dechis cont, obligatie care ii incumba potrivit legii, a pus un membru al sau in imposibilitatea de a plati intretinerea?
"Parca" discutam despre o cu totul alta situatie!
Sansele de castig sunt unele mari, insa sunt necesare cunostinte solide de drept!

De altfel. apreciez, ca simplul fapt ca o asociatie nu are cont bancar, asa cum prevede in mod expres art. 20 din Legea 196/2018, incalca un drept al membrilor sai.

Marea majoritate a judecatorilor sunt foarte bine pregatiti si stiu foare bine ca un proces se judeca pe baza probelor si a argumentelor juridice.

Din punct de vedere al dificultatii procesului, apreciez ca pentru un avocat (si subliniez, este vorba de un avocat si nu de o persoana fara studii juridice) dificultatea este una medie, doar daca avem in vedere faptul ca, sunt procese in care sunt implicate societati comerciale cu cifre mari de afaceri sau interese infinit mai mari decat o situatie simpla, in care o asociatie nu si-a deschis cont bancar.
Daca in lege s-ar fi scris ca "obligatia de plata a cotelor de intretinere este suspendata pe perioda cat asociatia nu ara cont bancar" atunci dificultatea procesului ar fi fost zero.

Dar, sa nu confundam sansele de castig, cu dificultatea procesului!



Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
excelent doamna avocat !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e suma minimă pentru care se pot acționa în instanță datornicii la întreținere? BOSKY BOSKY Bună ziua ,care este suma minima pentru care se poate actiona in instanță datornicii la întreținere? (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - lipsa interes pentru actiune lawyer2016 lawyer2016 Buna ziua Am un proces cu asociatia unde detin in coproprietate un apartament dar nu locuiesc in el. Detin certificat de mostenitor si sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari FloryLory FloryLory Buna ziua, Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista ... (vezi toată discuția)