avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiica vitrega poate fi martor in proces civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiica vitrega poate fi martor in proces civil?

Fiica vitrega (casatorit legal cu mama sa) poate fi martor in proces civil de plangere contraventionala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 18:29, 6 Mai 2021
Depinde. După cum „comentează”/se opune (sau poate nu) cealaltă parte,

Art. 315. NCPC

(1) Nu pot fi martori:

1. rudele și afinii până la gradul al treilea inclusiv;
...

(2) Părțile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori și persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

Art. 407. - NCC

(1) Afinitatea este legătura dintre un soț și rudele celuilalt soț.

(2) Rudele soțului sunt, în aceeași linie și același grad, afinii celuilalt soț.

Mai exact, fiica soției dvs. (rudă de gradul 1 cu mama ei) este afin de gradul 1 cu dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
romascanu, moderator
Multumesc frumos. Dar sotia poate fi acceptata ca martor? A fost deja mentionata in plamgere, iar instanta a solicitat in 10 zile datele.personale ale acesteia, care au fost omise. Sub ce forma trebuie transmise, ca si completare la dosar sau modificare sau?
Ar mai fi uitil sa stiu daca pot adaugaalt martor in afara de sotia propusa deja.
Scuze, am citit si mesajele ulterioare dupa cel postat de mine. Am inteles. Fiind vorba de o plangere contraventionala, trebuie ca politia sa fie de acord sa fie audiata sotia mea. Nu are rost sa adaug fiica vitrega martora fiind tot grad 1. Corect?

Alte discuții în legătură

martor - cerere instituire a ordinului de protectie mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca la cererea de emitere a unui ordin de protectie, reclamantul poate aduce ca martor propria fiica, cu care dealtfel si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa o pun pe nora mea martor la un proces civil.este ... kalamatianos28 kalamatianos28 Buna ziua, As vrea sa o pun pe nora mea martor la un proces civil.Este posibil? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Rudenie martori cerebel33 cerebel33 Buna ziua,as dori o lamurire in urmatoarea situatie: Conform dispoz. art. 315 NCPC: (1) Nu pot fi martori: 1. rudele si afinii pana la gradul al treilea ... (vezi toată discuția)