avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietarii refuza sa ofere copie de pe buletin pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietarii refuza sa ofere copie de pe buletin pt cadastru

Cum se poate obtine o copie a buletinelor coproprietarilor pt efectuarea unui cadastru si intabulare in cazul in care unul din coproprietari doreste sa isi vanda cota indiviza?
Mentionez faptul ca sunt 4 coproprietari din care unul decedat si ceilalti nu vor sa prezinte copiile xerox ale buletinelor cu intentia de a-l opri pe cel care doreste sa vanda.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:37, 7 Ianuarie 2010
da buletinul mortului il aveti?#-o
actele mortului sunt la unul din coproprietari care de altfel nu vor sa faca succesiunea de pe urma fratelui lor tot pentru a impiedica vanzarea unei cote indivize.
eu zic sa ii actionati in judecata pe ceilalti coproprietari in vederea iesirii din indiviziune, iar instanta ii va obliga sa-si depuna documentele
si eu zic sa ii actionati in judecata, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, tot la partaj se va ajunge.
in plus, este posibil ca introducerea actiunii de partaj de catre dvs. sa ii motiveze pe coproprietari sa va dea copiile necesare, numai ca sa scape de dvs., de exemplu prin renuntarea la judecarea partajului... acum.
Coproprietatea este exceptia, deci puteti cere oricand in instanta iesirea din indiviziune si obligarea celorlalti coproprietari la prezentarea si intocmirea actelor necesare iesirii din indiviziune si realizarii vanzarii (obligatii de a face, care se pot cere in instanta).

Alte discuții în legătură

Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)