avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o întrebare legată de vechimea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o întrebare legată de vechimea asimilata pentru ...

Buna ziua! Am o întrebare legată de vechimea asimilata pentru perioada facultății la zi. Daca am inceput facultatea la 01.10.2000 și am absolvit o la 31.07.2004 și am fost angajat cu contract de la 23.01.2004, mai beneficiez de perioada asimilata de la 01.10.2000-22.01.2004?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 10 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, da .

Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati nu constituie vechime in munca.

Legea nr.263/2010 prevede:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
......

Astfel, perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara! Nelamurirea mea este daca perioada de la 01.10.2000-22.01.2004 (perioada in care am fost student la zi, fără să fiu angajat) este stagiu de cotizare asimilat. Va rog să reveniți cu detalii. Mulțumesc!
Perioada de la 01.10.2000-22.01.2004 este considerata stagiu de cotizare asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Facultate - vechime in munca mancipri mancipri Salariat, termina o facultate ( IF ) obtinand diploma de licenta. Perioada de 4 ani cat a urmat cursurile facultatii a fost si angajat cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat im82 im82 nelamurire: Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)