Buna ziua! Am o întrebare legată de vechimea asimilata pentru perioada facultății la zi. Daca am inceput facultatea la 01.10.2000 și am absolvit o la 31.07.2004 și am fost angajat cu contract de la 23.01.2004, mai beneficiez de perioada asimilata de la 01.10.2000-22.01.2004?
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati nu constituie vechime in munca.
Legea nr.263/2010 prevede:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
..... b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
......
Astfel, perioada in care ati urmat cursurile de zi ale unei facultati constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie.
Buna seara! Nelamurirea mea este daca perioada de la 01.10.2000-22.01.2004 (perioada in care am fost student la zi, fără să fiu angajat) este stagiu de cotizare asimilat. Va rog să reveniți cu detalii. Mulțumesc!
Stagiu asimilat
im82
nelamurire:
Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)