avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare vechime? Se poate cumpara vechime daca de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare vechime? Se poate cumpara vechime daca de exemplu mai ...

Cumparare vechime? Se poate cumpara vechime daca de exemplu mai am 3 ani pana la o eventuala pensionare anticipata? Daca achit din mana pot iesi la pensie mai devreme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 11 Mai 2021
Vechimea in munca nu poate fi cumparata.

Ce puteti face este doar sa cumulati stagiu de cotizare pentru pensie prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa de Pensii, retroactiv sau pentru viitor.

Retroactiv, contractul de asigurare socială, prevăzut de OUG nr. 163/2020, se încheie în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am cumpărat 10 luni de vechime în muncă ca să ... DumitruAndriana DumitruAndriana Bună ziua.Am cumpărat 10 luni de vechime în muncă ca să pot completa cei 35 de ani de vechime mai puțin armata.Am 62 de ani și am depus dosarul de ... (vezi toată discuția)
Am fost militar, m.am transferat la mai, mi.am dat demisia si ... croberta croberta Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ? (vezi toată discuția)
Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ... Sevrin Sevrin Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna Acei 6 ani de cotizatie \"aprobarea OUG 163/2020 \" ... (vezi toată discuția)