avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna ...

Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna dupa care ii inceteaza contractul individual de munca cu acordul partilor, se restituie banii inapoi pe concediul luat in plus, Care este modalitatea de restituire.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 11 Mai 2021
Art. 256 C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
.....

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt : acordul partilor sau actiunea in instanta.

In cazul dvs, doar actiunea in instanta este singura modalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu Khris M Khris M Dacă angajatorul a gresit calculul salariului de bază care sunt pașii legali ce trebuie urmați pentru ca acesta să își recupereze banii acordați in ... (vezi toată discuția)
Recuperare de catre angajator indemnizatie nastere si indemnizatie inmormantare cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care angajatorul constata ca a acordat unui salariat indemnizatie de nastere si indemnizatie deces in ... (vezi toată discuția)