Buna ziua! In luna decembrie a anului 2019, am vandut un autoturism unui vecin de cartier, iar acesta a avut parte de un accident cu masina in luna ianuarie a anului 2020, autoturismul fiind dauna totala. Detin acte de instrainare din decembrie 2019, dar acesta nu si-a facut polita de asigurare in vederea inmatricularii pe numele lui si s-a folosit de polita mea de asigurare rca. A avut loc un proces timp de un an, intre cei doi soferi, in care s-a hotarat ca vina este comuna (cel putin asa sustine vecinul). El a zis ca a vandut masina ca sa recupereze o parte din bani, iar o alta parte o va primi de la asigurator. Celalalt sofer a primit si el o parte din bani de la asiguratorul politei mele rca. Astazi sa aflu de la un birou de brokeraj in asigurari ca eu am M2 la clasa de risc( avand in trecut B0). Am fost directionat la firma de asigurari la care am avut polita, dar ei au zis ca asta e. Ca eu i-am dat polita si ca el daca a avut-o in masina putea sa se foloseasca oricum de ea, fara a fi nevoie de acordul meu. Ce pot face in aceasta situatie ca sa nu fiu eu penalizat la costul asigurarii? As intreba: daca oricine poate utiliza polita altuia, de ce asiguratorii mai fac polita pe șofer, pe cnp-ul soferului?
Va multumesc!
Polita rca cu malus
cole10
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)