avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Va rog,dacă e cineva sa îmi acorde ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Va rog,dacă e cineva sa îmi acorde lămuriri în ...

Bună ziua! Va rog,dacă e cineva sa îmi acorde lămuriri în privința următoarei probleme:
Sunt profesie liberală.
Cum se calculează indemnizația pt crestere copil?
În 9 iulie e data probabila a nașterii copilului. Începând cu luna iulie voi beneficia de concediu de maternitate pt 126 zile deoarece stagiul minim de cotizare ,cel de 6 luni,se împlinește doar începând cu luna iulie.
După epuizarea celor 126 zile, incepand cu 1 noiembrie 2021, imi voi suspenda activitatea cabinetului
Indemnizația se va calcula astfel:
Venitul total pe anul 2020 împărțit la 12 luni.
Apoi, pe anul 2021 se va lua în considerare venitul realizat pe lunile ianuarie - iulie ? Iar totalul obținut se va împărți la 7 luni (ianuarie-iulie) data când se va naște copilul, sau se împarte la 10 luni (data când îmi voi suspenda activitatea)?

Simulare:
Venit total net anul 2020 = 30.000 lei
Apoi 30.000 lei : 12 (luni) = 2500 lei

Venit total net 2021 (ianuarie-iulie) = 20.000 lei
Apoi 20.000 lei se împarte la 7 (ianuarie-iulie ,iulie fiind luna nașterii copilului) sau se împarte la 10 luni ( data la care activitatea cabinetului va fi suspendata -1 noiembrie 2021) ?
Apoi, se aduna lunile august-decembrie 2020 (2500×5 =12.500 lei) cu venitul net obtinut pe lunile ianuarie-iulie 2021 ( 20.000 lei) ?
Totalul: 12.500+20.000=32.500 lei :12 = 2708 lei ×85% = 2302 lei indemnizație crestere copil.
E corect calculul?

Indemnizațiile de maternitate obținute după data nașterii copilului nu se vor lua în considerare , fiind obținute ulterior nașterii copilului?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum se calculează indemnizația de concediu creștere ... Cornelia 123 Cornelia 123 Bună ziua! Cum se calculează indemnizația de concediu creștere copil în următoarea situație? Data probabila a nașterii luna iulie 2021. Mămica ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil (cim+ certificat fiscal-profesie liberala) mariap10 mariap10 Buna ziua. Sunt fizioterapeut. In luna iulie 2020 mi-am scos de la ANAF un certificat de inregistrare fiscala (nu e nici II, nici PFA, deoarece mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Laur250 Laur250 Buna Seara, Sunt in situatia urmatoare: sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca anul acesta in iulie, ea nu lucreaza si nu a lucrat in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)