avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara , as dori sa expun si eu o situatie iar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara , as dori sa expun si eu o situatie iar cineva sa ...

Buna seara , as dori sa expun si eu o situatie iar cineva sa ma lamureasca cu niste raspunsuri . O cunostiinta a mea a ridicat cu ceva ani in urma o casa , cu bani proprii . Casa , in proportie de 65 sau 70 % este ocupata de fiica acesteia care a facut ulterior si ea niste investitii , undeva la maxim 40000 de euro . Discutiile au inceput , fiica acesteia ameninta ca va schimba yalele si acesul in curte , desi ma repet casa este a mamei ei cu acte titlu de proprietate , ea doar a facut investitii gen mobila , flise , si a imbunatit habitatul . Acum pretinde sume de 80000 sau chiar 100000 de euro , evident ca nu poate justifica aceste sume . Intrebarea mea este , poate bloca accesul si poate merge la santaj cu aceste sume ? Mama acesteia doreste sa ii achite sumele de bani investite dar nu cat cere ea la santaj .Mentionez faptul ca fiica nu are mutatie pe imobil si nici sotul acesteia . Va rog respectuos ca cineva sa ma lamurureasca . Multumesc !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama sa ceara evacuarea fiicei si a sotului ei.
Fiica va cere returnarea sumeleor investite si daca dovedeste o suma, mama va trebui sa aiba banii sa ii dea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic, fiica și soțul ei sunt considerate persoane tolerate în imobil, astfel că se poate cere evacuarea acestora de căree mamă. Fiica va invoca faptul că a realizat niște investiții în imobil și va cere despăgubirea, dar va trebui să dovedească cuantumul acestor investiții.
Si mai trebuie sa dovedeasca si acceptul mamei pentru acele investitii...
Dle Avocat , o intrebare am catre dvs . In timpul ridicarii casei , mama fiicei trimitea bani atat ei cat si ginerelui ca ei sa plateasca materialele catre muncitori si altele , gen gaze , apa , instalatiile etc . Bani trimisi prin viramente prin banca . Sotii pot afirma in instanta ca au ridicat ei casa ? Ei doar au platit si asistat lucrarea din banii mamei pentru ca ea nu era in tara la momentul respectiv . Legat de investitia facuta de soti din banii proprii sunt doar in camerele ocupate de ei iar mama s a oferit sa le plateasca ce au facut ei pe cheltuiala lor , in jur de 35000 , poate ... dar se merge la santaj cu ea si vor in jur de 10000o ca ei sa paraseasca vila . Va multumesc respectuos
Absolut , mai ales ca ea nu era in tara la momentul respectiv , dara sa cum am scris la inceput , ea este dispusa sa le platesca cheltuielile facute de ei din banii proprii ca ei sa plece , numai ca vor dublu

Alte discuții în legătură

Evacuare ! stelutaalistar stelutaalistar Poate fi introdusa actiune in evacuarea unui imobil (o casa la curte ) de catre fiica (majora) si mama acesteia (fosta sotie a propietarului) de catre ... (vezi toată discuția)
Casa în care locuim este pe numele bunicilor din partea mamei. părinții mei nu se mai înțeleg, poate fi dat tata afară în caz de divorț? Mimi... Mimi... Bună ziua! Am următoarea speță. Mama mea vrea sa divorțeze de tatăl meu... Nu mai sunt în relații bune de ceva vreme de când el a continuat sa bea ... (vezi toată discuția)
Evacuare ginere radu.v radu.v Buna ziua! Avem o mare problema in familie. Matusa mea a ramas vaduva acum 4 ani, ea detinand in proprietate apartamentul impreuna cu sotul decedat 1/2 ... (vezi toată discuția)