avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE !

Poate fi introdusa actiune in evacuarea unui imobil (o casa la curte ) de catre fiica (majora) si mama acesteia (fosta sotie a propietarului) de catre propietarul de drept ? De mentionat ca acesta nu locuieste in acea casa (locuieste in aceeasi curte dar in alta casa ) iar fiica si mama locuiesc acolo cu statutul de tolerati .
As dorii cateva lamuriri mai ales ca actiunea in evacuare presupune statutul de chirias nu?
Poate fi vb de o actiune in revendicare ?
nu revendicare ci evacuare.
in principiu, poti evacua pe cei care ii tolerezi in casa si care nu sunt proprietari.
daca sotia/sotul este tulburent, de asemenea se poate cere evacuarea.
nu se prea intelege care pe care...dar fiica si mama ei nu pot cere evacuarea...depinde daca ele sunt proprietare sau daca numai mama e propriatara.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , as dori sa expun si eu o situatie iar cineva sa ... Cristi_1984 Cristi_1984 Buna seara , as dori sa expun si eu o situatie iar cineva sa ma lamureasca cu niste raspunsuri . O cunostiinta a mea a ridicat cu ceva ani in urma o casa , cu ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare deditel deditel In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii ... (vezi toată discuția)
Casa în care locuim este pe numele bunicilor din partea mamei. părinții mei nu se mai înțeleg, poate fi dat tata afară în caz de divorț? Mimi... Mimi... Bună ziua! Am următoarea speță. Mama mea vrea sa divorțeze de tatăl meu... Nu mai sunt în relații bune de ceva vreme de când el a continuat sa bea ... (vezi toată discuția)