avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un copil cu două implanturi cohlear a fost încadrat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un copil cu două implanturi cohlear a fost încadrat la grad ...

Un copil cu două implanturi cohlear a fost încadrat la grad de handicap accentuat. Vreau să contest această decizie. Care lege reglementează încadrarea? Este o lege care prevede încadrarea persoanelor cu implant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 15 Mai 2021
Contestatia impotriva deciziei de incadrare in grad cu handicap prin care se solicita anularea certificatului care atesta incadrarea intr-un grad de handicap, se poate face doar in baza unei actiuni depuse la instanta.

Certificatele emise potrivit prevederilor legii, pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanța de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, cererile adresate instanței fiind scutite de taxa judiciară de timbru.

Acte necesare pentru actiunea in instanta :
- cererea de chemare în judecata, în 2 exemplare.
- certificatul de handicap, 2 copii xerox, pe care scrieți: «conform cu originalul», și apoi semnați.
- copie CI/B.I..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație grad handicap Petra Suciu Petra Suciu Bună seara! În urmă cu un an, mama a fost încadrată în grad de handicap accentuat în urma montării unei proteze totale de șold ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un baietel cu tsa (tulburare de spectru autist), ... LigiAlex LigiAlex Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu ... (vezi toată discuția)