Buna seara,
Sunt interesat sa cumpar un teren.
Proprietarul are intabulare si pe extrasul de carte funciara din 2015, apare ca este intravilan, categoria faneata.
Am rugat pe cineva de la primarie de la urbanistica sa verifice la ei, dat fiind faptul ca terenul e la marginea orasului.
In seara asta m-a sunat sa imi spuna ca de fapt este o greseala in intabulare, iar in planul orasului apare extravilan. Si daca voi solicita autorizatie de constructie, cand se va efectua noul plan topografic se va vedea greseala si nu voi primi autorizatia.
Voi primi doar daca il trec in intravilan, platind PUZ si din cate am mai citit, extravilanul faneata se scoate foarte greu, dupa solicitari la ministerul mediului si alte lucruri complicate.
Eu vrea sa cumpar acest teren pentru ca are un pret foarte bun.
Doamna de la agentia imobiliara a spus ca nu a mai auzit asa ceva si ca ce spune OCPI ul, aia e batut in cuie. Ea vorbise azi la primarie, la impozite (a lucrat acolo in trecut) si impozitul pe teren a fost platit ca intravilan.
Notarul spune ca a verificat cartea funciara si apare intravilan.
Teoria doamnei de la agentie este ca, fiind un oras mic, statiune turistica, iar eu proaspat mutat aici si fara cunostinte (legislative, dar si intre localnici), domnul de la urbanistica ar vrea sa ma dea deoparte avand interes cu terenul care are un pret foarte bun.
Intrebarea mea, dupa tot romanul scris, este posibil ca in cartea funciara sa fie intravilan, iar el in fapt sa fie extravilan?
Si astfel sa am probleme ulterior? Sa fiu nevoit si fac PUZ si toata bataia de cap si bani cheltuiti?
Multumesc!