avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Liste cu angajatii vaccinați/nevaccinați
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Liste cu angajatii vaccinați/nevaccinați

Buna ziua! As vrea sa stiu daca un angajator are dreptul legal sa furnizeze la solicitarea ministrului de resort, liste cu nume si prenume ale angajaților vaccinați și a celor nevaccinați, fără consimțământul acestora Nu este problema de GDPR?.Multumesc
De ce ar cere un ministru o astfel de lista de la un angajator ? Vaccinarea este optionala.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_577...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur a cerut lisa cu nume si prenume? Din cate cunosc, s-a solicitat doar cu numarul celor vaccinati, nu si cine s-a vaccinat sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vrut sa știu preventiv. Au anunțat în mass-media, referitor la profesori, dar probabil că nu va fi așa, ci doar numeric.Cred că doar cu acordul persoanei se poate trece nominal un act medical personal, dar...totul e posibil. Verbal se fac tot felul de anunțuri instigatoare

Cornel Vasile a scris:

Sigur a cerut lisa cu nume si prenume? Din cate cunosc, s-a solicitat doar cu numarul celor vaccinati, nu si cine s-a vaccinat sau nu.

Intr-adevar, consider ca trebuie sa va dati acordul pentru a fi mentionat intr-o astfel de lista.
La nivel de societate lunar actualizam o baza de date cu cei vaccinati. Ni se cere la nivel de grup, firma fiind multinationala. Intrebarea mea este daca statutul de vaccinat sau nevaccinat este o data cu caracter personal? Adica se incalca GDPR-ul daca departamentul SSM colecteaza numele celor vaccinati? Mentionez ca nu se face presiune de niciun fel, doar se intreaba via email cine s-a mai vaccinat, cu nume si prenume, fara CNP, adresa, etc.

Alte discuții în legătură

Statutul de vaccinat - data cu caracter personal? cornel1969 cornel1969 Buna Ziua Lucrez intr-o multinationala, la nivel de grup regulat trebuie sa actualizam anumite liste cu personalul vaccinat, nu se impune nimic, doar se ... (vezi toată discuția)
Instruire ssm, su, stivuitorist, macaragiu Gepetto25 Gepetto25 Buna seara, se poate o parere cu privire la urmatoarele nelamuriri: - cum efectuez instruirea SSM, SU din moment ce sunt si salariati nevaccinati? - cum ... (vezi toată discuția)