avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In ce conditii se poate cumpara cu darea in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In ce conditii se poate cumpara cu darea in plata ...

Buna ziua,
In ce conditii se poate cumpara cu darea in plata un teren agricol extravilan? Multumesc
Cel mai recent răspuns: D. I. , utilizator 14:24, 10 Iunie 2022
Terenul îl veți cumpăra după ce creditorul îl va prelua după efectuarea procedurii de dare în plată.
Eu ca persoana fizica il pot dobandii de la o persoana fizica? Care este in acest caz procedura? Multumesc
Îl puteți dobândi de le creditor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
care creditor ?
intrebarea e daca il poate dobandi de la proprietar, creditor fiind chiar utilizatorul, proprietarul fiind debitorul.
Intrebarea e daca poate incheia un contract de dare in plata avand obiect un teren agricol.

Nu vad de ce sa nu se poata cat omul vrea sa vi-l dea in plata si dvs acceptati.

Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Proprietarul terenului vrea. Chiar insista. Are nevoie sa faca tranzactia acum. Altfel va trebui sa se imprumute de la banci sau camatari. Am intrebat 4 notari care spun ca ei nu fac contracte de dare in plata pe motiv ca este ``manareala``. Sunt riscuri legale pentru debitor/creditor? Eu ca si creditor as putea sa am probleme (de. ex. din partea statului sau chiar a rudelor proprietarului) dupa trecerea terenului pe numele meu? Eventualele raspunsuri as vrea sa lè transmit proprietarului si pe de alta parte sa lè am innainte de a merge la un notar. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. ce părere aveți? tqgmc tqgmc Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut paulass55 paulass55 Bună ziua! Pentru vânzarea unui teren, mi s-a propus în prealabil un cotract de împrumut ( cu plata înainte, integrală a terenului). Cât de corectă ... (vezi toată discuția)
Cum sa inchei un contract de vanzare-cumparare teren agricol intre arendator si arendas, dupa efectuarea formalitatilor de publicitate? vlsdan vlsdan In urma intelegerii de comun acord (arendator - arendas) a fost convenit pretul si conditiile vanzarii-cumpararii terenului agricol aflat in arenda, dupa ... (vezi toată discuția)