avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce interval de timp poate fi suspendata pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce interval de timp poate fi suspendata pensia anticipata partial?

Cat poate fi suspendata pensia in cazul existentei unui eventual contract de munca? Dupa expirarea CIM, la recalculare, se foloseste acelasi coeficient de corectie sau cel in vigoare in acel moment?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
naejcon, utilizator
Cel mai recent răspuns: naejcon , utilizator 13:25, 18 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art. 64
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate.
....
Multumesc pentru raspuns. La calculul stagiilor realizate in perioada de suspendare se foloseste coeficientul de corectie initial sau cel in vigoare in acel moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata baciu mihaela baciu mihaela buna seara as avea si eu nevoie de un raspuns de la dumneavoastra dupa terminarea stagiului de pensie anticipata se ava recalcularea pensiei de drept cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare Lylah Lylah cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic: (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)