avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoana membru UE care a renuntat la cetatenia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoana membru UE care a renuntat la cetatenia romana este ...

O persoana membru UE care a renuntat la cetatenia romana este obligata sa obtina NIF-ul in cazul in care a avut CNP? In cazul in care are aceasta obligatie, doreste sa trimita cererea prin posta, urmand sa ridice personal certificatul in luna iunie. Se poate sa nu numeasca un imputernicit, tinand cont de alin. (5) art. 18 Codul Procedura Fiscala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 19 Mai 2021
Trebuie sa obtineti Numărul de identificare fiscală.

art.18 C.proc.fisc.
...
(4) Contribuabilul/Plătitorul fără domiciliu fiscal în România, care are obligația de a depune declarații la organul fiscal, trebuie să desemneze un împuternicit, cu domiciliul fiscal în România, care să îndeplinească, în numele și din patrimoniul contribuabilului/plătitorului, obligațiile acestuia din urmă față de organul fiscal.

(5) Dispozițiile alin. (4) nu se aplică:
a) contribuabilului/plătitorului care are rezidența într-un stat membru al Uniunii Europene, respectiv al Spațiului Economic European;
...

In speta, nu trebuie să desemnati un împuternicit, cu domiciliul fiscal în România, care să îndeplinească, în numele și din patrimoniul dvs, obligațiile față de organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d097 Loryt Loryt Trebuie sa completez D097 pentru TVA la incasare si nu prea inteleg ce trebuie sa trec la imputernicit. Ma ajuta cineva? Trebuie sa fac o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura fiscala - inadvertente dislexic dislexic In privinta raportului juridic fiscal, la nivel de reglementare, in ceea ce priveste regulile generale, exista o serie de inadvertente, lipsuri etc. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit kapsudu kapsudu am o intrebare in legatura cu impozitul pe venit. eu lucrez in franta din anul 2002 si din anul 2005 sunt impozitat aici. in tara nu am nici un venit declarat ... (vezi toată discuția)