avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri

VA ROG: Daca o persoana profesionista inregistrata intr-un corp obtine pe langa meseria sa si venituri din chirii pe un singur imobil, poate:
- sa calculeze imp pe venit in sistem real ptr activitatea sa ca profesionist si aplicand cota forfetara 40% la venitul din chirii sau altfel? va rog cu art din CF mentionat! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:33, 21 Mai 2021
Da. Completati in declaratia unica cele doua tipuri de venituri: cel din activitati independente si cel din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri). Se calculeaza impozitul pe venit in sistem real pentru activitatea ca profesionist si separat aplicand cota forfetara 40% la venitul din inchiriere.
Pentru a vedea daca e cazul sa platiti si contributia la sanatate se aduna cele doua tipuri de venit net si se compara apoi valoarea cu plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie. Daca e peste plafon se completeaza in declaratia unica si la partea de cass.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar petra77 petra77 Buna ziua.am inchiriat un apartament.contraxtul se supune impozitului forfetar sau obligatoriu celui real? (vezi toată discuția)