avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revin cu o nelămurire. Am fost pârâtă, suspectă, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revin cu o nelămurire. Am fost pârâtă, suspectă, în final ...

Revin cuo nelămurire.Am fost pârâtă, suspectă, în final inculpată cf. art.379 CPP. Dosarul s-a disjuns, prima parte s-a clasat, a doua s-a judecat şi am fost achitată. Omul s-a constituit parte civilă pentru întreg dosarul, pe parcurs., dar la camera prelominară, în 2019, s-a admis clasarea, nu s-a făcut vorbire de pretenţiile civile, ceea ce nici nu s-a cerut în plângerea adresată camerei preliminare. Acum, domnul cere , prin acţiune în răspundere delictuală, daune morale pentru suferinţele sale din urmă cu 7-8 ani, argumentând că ese în termenul de prescripţie, fiindcă clasarea s-a dispus doar în 2019, chiar dacă actele materiale sunt vechi.
Întebare:
Care este data de la care se socoteşte debutul prescripţiei extinctive:
-data la care s-au petrecut actele materiale penru care a depus plângeri penale?
-data la care camera preliminară a respins plângerea împotriva disjungerii?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:43, 21 Mai 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care prin rechizitoriu s-au dispus: 1. trimiterea ... AU2017 AU2017 In cazul in care prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a inculpatului pentru fapta 1 2. Clasarea pentu fapta 2 3. Nu s-a pronuntat nici ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna scoate cauza de pe rol fara solutie pentru ca "dezinvesteste judecatorul de camera preliminara"!? eusaisapte eusaisapte ce inseamna scoate cauza de pe rol fara solutie!? Am un dosar de plangerea impotriva actelor procurorului unde instanta s-a dezinvestit fara a solutiona ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fac parte intr un dosar care a fost clasat pe motivul ... Koman91 Koman91 Buna ziua! Fac parte intr un dosar Care a fost clasat pe motivul prescrierii ! Petentul a depus plângere împotriva soluției procurorului in camera ... (vezi toată discuția)