avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... As dori sa scot autoturismul din patrimoniul PFA-ului.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

As dori sa scot autoturismul din patrimoniul PFA-ului.

Buna ziua!

Am un contract de credit auto luat pe PFA si intentionez ca la finalul acestui an sa il platesc integral anticipat ca sa scap de grija lui. In acelasi timp, mi-as dori sa scot autoturismul din patrimoniul PFA-ului in patrimoniul meu personal de persoana fizica si nu sunt sigur care este procedura.

Voi fi nevoit sa fac un contract de vanzare-cumparare intre PFA si PF? Daca da, ce suma sunt nevoit sa trec in contract sau pot face contractul fara valoare, adica doar sa fie o "instrainare"?

Sau este vorba de o cu totul alta procedura? Ideea este ca nu inteleg daca trebuie sa platesc eu catre propriul meu PFA pentru preluarea autoturismului avand in vedere ca patrimoniul este unul comun. Sau daca de exemplu se face radierea PFA-ului (oricum intentionez sa trec la SRL cat de curand posibil) autoturismul trece automat in patrimoniul meu personal?

Va multumesc frumos pentru orice sfat sau indrumare, multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Transfer de bunuri pfa -pf loriel loriel In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de la pfa la persoană fizică Melba22 Melba22 Vânzare autoturism de la PFA la persoană fizică Am un PFA (taxi) , doresc să închid PFA-ul, iar mașina să o trec de pe PFA pe persoană fizică, să ... (vezi toată discuția)
Implicatiile radierii pfa-ului violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006. Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu ... (vezi toată discuția)