Am un contract de credit auto luat pe PFA si intentionez ca la finalul acestui an sa il platesc integral anticipat ca sa scap de grija lui. In acelasi timp, mi-as dori sa scot autoturismul din patrimoniul PFA-ului in patrimoniul meu personal de persoana fizica si nu sunt sigur care este procedura.
Voi fi nevoit sa fac un contract de vanzare-cumparare intre PFA si PF? Daca da, ce suma sunt nevoit sa trec in contract sau pot face contractul fara valoare, adica doar sa fie o "instrainare"?
Sau este vorba de o cu totul alta procedura? Ideea este ca nu inteleg daca trebuie sa platesc eu catre propriul meu PFA pentru preluarea autoturismului avand in vedere ca patrimoniul este unul comun. Sau daca de exemplu se face radierea PFA-ului (oricum intentionez sa trec la SRL cat de curand posibil) autoturismul trece automat in patrimoniul meu personal?
Va multumesc frumos pentru orice sfat sau indrumare, multumesc!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.