avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transfer de bunuri PFA -pf
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transfer de bunuri PFA -pf

In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor am dori sa transferam masina de la persoana juridica la persoana fizica (pe numele sotului ori al meu).
Va rog sa ma sfatuiti care este cea mai buna modalitate de realizare a acestui transfer in cazul de fata. (eventual o modalitate care sa nu presupuna taxe foarte mari sau alte complicatii legale).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kaospilot , utilizator 14:11, 1 Septembrie 2011
citeste contractul de leasing, exista prevederi cu privire la inmatricularea autoturismului
In postul de mai sus intrebam despre pasii ce trebuie urmati dupa incetarea contractului de leasing, adica dupa ce masina se transfera de la firma de leasing la PFA.
Intentionam sa pastram oricum masina, insa taxele de intretinere sunt mai mari in cazul proprietarilor pers. juridica decat in cazul persoanelor fizice (costuri mai mari cu RCA, rovinieta etc.)
Acesta este motivul pentru care am dori sa o transferam de pe pers. juridica pe pers. fizica dupa incheierea contractului de leasing.
din cate stiu, se poate inmatricula direct pe persoana fizica la incetarea contractului de leasing, dar e foarte important ce scrie in contract....

in cazul in care clauzele contractuale nu permit acest lucru, dupa achitarea tuturor facturilor de leasing faci factura de vanzare pe de pfa pe pf si abia pe urma faci inmatricularea

pasii ar fi cam asa aproximativ:
1. Societatea de leasing a facturat catre PFA
2. PFA factureaza catre PF (persoana fizica)
3. Inmatriculezi masina direct pe numele tau
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Alina Tabara, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns!
Din cate stiam, nu se poate factura catre persoana fizica. Intre PFA si PF se face un contract de vanzare-cumparare. Cu acest contract se poate fara nici o problema, inmatricula autoturismul.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto la sfarsitul contractului de leasing xyz10092010 xyz10092010 Buna seara, Urmeaza sa finalizez contractul de leasing al unei masini, utilizatorul fiind persoana juridica, dar inmatricularea definitiva doresc s-o fac pe ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Transfer contract leasing auto de la pfa la pf cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. In 2007 am semnat ca PFA un contract de leasing pentru un autoturism. Intre 2007 si ... (vezi toată discuția)