avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto la sfarsitul contractului de leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto la sfarsitul contractului de leasing

Buna seara,

Urmeaza sa finalizez contractul de leasing al unei masini, utilizatorul fiind persoana juridica, dar inmatricularea definitiva doresc s-o fac pe persoana fizica.
Va rog, sa-mi spuneti ce pasi sunt de urmat pentru definitivarea acesteia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz10092010 , utilizator 10:52, 1 Noiembrie 2012
buna seara
daca leasingul a fost facut pe pers juridica ,trebuie intai sa inmatyriculati masina pe pers juridica ,titulara ctr de leasing.Dupa inmatriculare pers juridica poate vinde masina pers fizice.Pers juridica radiaza masina iar pers fiza o inmatriculeaza .
mai jos gasiti doc necesare pe site-ul prefeturii
[ link extern ]
multumesc de raspuns, dar din cate stiu eu, am mai avut un caz similar acum vreo 2-3 ani, doar ca nu mai stiu exact procedura, s-a putut trece direct de pe leasing pe pf, utilizatorul fiind atunci tot un pj, deci nu s-au facut 2 inmatriculari.
atunci trebuie inainte de inchiderea leasingului sa vorbiti cu cei de la leasing .ei sunt in masura sa va spuna exact cum trebuie procedat in acest caz,inainte de inchiderea leasingului pt a nu inmatricula de doua ori masina.Cred ca se preia in ultima luna leasingul de catre pers fizica ca sa se poata inchide pe pers fizica.
nu are cum sa se preia leasingul pe persoana fizica, pentru a prelua cineva un contract de leasing, chiar si pt o luna sunt niste costuri si de altfel, se considera un nou contract, astfel incat trebuie sa vii cu acte de venit ca pf sa vezi dc te incadrezi pt leasingul respectiv.deci, e exclusa varianta aceasta.
lor (celor de la leasing) nu trebuie sa le comunici nimic, iti dau actele si atat, apoi tu trebuie sa faci demersurile pt inmatriculare.

multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help!!!!!!!!!!! ot20mat ot20mat Situatia premisa> Persoana fizica, denumita in continuare PF cumpara si plateste 3 masini pe care ulterior le inmatriculeaza pe numele unei SRL apartinand ... (vezi toată discuția)
Transfer de bunuri pfa -pf loriel loriel In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor ... (vezi toată discuția)
Rca la masina in leasing sodalit2005 sodalit2005 Buna seara, Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei ... (vezi toată discuția)