avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

leasing

buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana fizica adik pe numele meu.am auzit mai multe pareri dar nu din surse sigure va rog sa ma ajutati va multumesc
Cel mai recent răspuns: lisandraa , utilizator 10:29, 25 Februarie 2011
Buna,

In mod normal RCI ar trebui sa fie de acord cu stornarea facturii de pe PJ si semnarea unui contract de cesiune a contractului de leasing pe PF, urmand sa factureze aceasta ultima rata plus cheltuielile de inchidere contract pe PF. Nu ar avea nimic de pierdut. In acest fel contractul se termina pe PF si o inmatriculezi ca atare. Vorbeste intai la RCI.
Daca nu reusesti acest lucru atunci faci tranzactie normala - vanzare cumparare. Firma iti emite factura, o achiti si esti proprietar. Nu e obligatoriu sa inmatriculezi masina pe firma, trebuie declarata operatiunea la administratia fiscala locala pentru a lua si a scoate din evidenta societatii bunul,, respectiv a lua in evidenta persoana fizica in calitate de detinator. Restul actelor le primesti de la firma de leasing.
Daca mai ai nevoie de detalii scrie pe forum.

leasingportal.ro
deja factura s-a emis ultima si nu am anuntat inainte .deci daca am inteles bine eu ca administrator de societate imi fac o factura si imi vand masina mie dar cu ce suma ?nu e legat de amortizare? 20 % pe an?sau pun ce suma vreau apoi ma duc la fisc cu facura?
Poti vinde masina sub valoarea ramasa de amortizat. Doar ca aceasta diferenta (dintre valoarea de vanzare si suma de amortizat) nu este deductibila fiscal.
spuneti-mi dvs cum sa fac daca nu va deranjez .Va rog frumos multumesc
Niciun deranj, doar ca nu sunt expert contabil. Domeniul meu de expertiza este leasing-ul. Am confirmat insa cu cei din domeniu ca un mijoc fix se poate vinde la un pret sub valoarea ramasa de amortizat, cu precizarea ca diferenta rezultata ca pierdere nu este deductibila ca si cheltuiala in cazul calculului impozitului pe profit. Cu alte cuvinte societatea poate emite o factura in valoare de X RON catre PF. Acesta va reprezenta documentul de transfer al proprietatii, document care va folosi la inmatricularea masinii.

Pasi de parcurs:
1. primesti documentele de inmatriculare de la firma de leasing (fisa de inmatriculare, talon stampilat la instrainare, carte de identitate)
2. societatea emite factura catre PF
3. inscrii si radiezi masina la administratia financiara locala pt impozit pe societate
4. preiei masina la aceeasi administratie pe PF, in baza facturii
5. completezi alta fisa de inmatriculare de pe societate pe PF
6. platesti taxele la CEC (in jur de 50 RON)
7. depui dosar de inmatriculare la politia rutiera

In mare cam acestia sunt pasii. Pentru detalii ref la dosarul de inmatriculare poti verifica site-ul politiei rutiere aici: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare-cumparare autoturism MythAdrian MythAdrian Buna ziua, Tocmai am terminat de platit un leasing la o masina acum cateva zile. Problema este ca leasingul este pe numele tatalui meu si as vrea sa o trec ... (vezi toată discuția)
Eternul leasing... dinnou dinnou Va rog sa ma ajutati un pic pentru ca deja nu mai stiu ce sa fac. Am un contract de leasign la RCI Leasing pentru un Renault (camion - duba). Nu am primit ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract leasing Botosel Botosel Buna ziua, Am o masina in leasing din 2008. Luna aceasta s-a hotarat cesionarea contractului catre o alta firma. Firma de leasing ne-a aprobat cererea si ... (vezi toată discuția)