avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vanzare-cumparare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vanzare-cumparare autoturism

Buna ziua,

Tocmai am terminat de platit un leasing la o masina acum cateva zile. Problema este ca leasingul este pe numele tatalui meu si as vrea sa o trec pe numele meu. Am inteles ca se face un soi de act de vanzare-cumparare si se rezolva treaba repede. Intrebarea mea, daca stiti, este daca trebuie sa platesc eu vreo taxa in plus fata de cele de la inmatriculare? Mentionez ca masina este din decembrie 2007.

In plus, aveti idee cam cu ce bani trebuie sa am la mine cand ma duc sa o inmatriculez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 10:23, 7 August 2013
Dupa terminarea leasing-ului, este necesar ca cei de la firma de la care tatal dvs a cumparat masina sa va elibereze acte:cartea de identitate a masinii in original ;
talonul masinii stampilat de societatea de leasing pe verso , avand si mentiunea “instrainat catre ...” ;
factura de cumparare a masinii (pe baza careia soc. de leasing a achizitionat masina de la dealer la inceputul contractului);
eventual documente aferente importului (DVI) , daca este cazul ;
document de regularizare in vama (daca este cazul) ;
factura de transfer de proprietate de la finantator la client ;
fisa de inmatriculare cu viza si copie a Certificatului de Atestare Fiscala al finantatorului in termen de valabilitate ;
Clientul , actualul proprietar al autoturismului , trebuie sa mai procedeze astfel :

sa plateasca o taxa de talon de 47 RON la CEC ;
sa plateasca o taxa de inmatriculare de 52 RON la Trezoreria de care apartine cu domiciliul ;
sa plateasca o taxa de autenticitate la RAR de cca 110 RON ;
sa mearga cu fisa de inmatriculare de la punctul g. (de mai sus) la Administratia Financiara pentru luarea in evidenta ca « bun propriu » (bunul nu mai este sub contract de leasing).

Noul proprietar va depune dosarul complet (avand toate documentele de mai sus) la sediul Politiei Rutiere de care apartine, Serviciul Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculari Autovehicule.
Contractul de vanzare-cumparare se poate face dupa ce tatal dvs devine proprietar pe autoturism, adica, dupa momentul in care nu mai are calitate de utilizator ci, de proprietar.De asemenea, urmeaza sa platiti taxa de timbru de mediu in baza OUG 9/2013.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Luciana Guraliu-Macovei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare-terminare leasing mfdunhill mfdunhill Salut, imi este un pic neclar daca in momentul lichidarii unui leasing pot vinde masina fara sa o inmatriculeze utilizatorul si vanzarea sa se faca direct ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)