avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFI impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFI impozit

Buna ziua! Am un contract de munca si cotizez catre OPSNAJ. De asemenea, cu o firma privata am un contract de PFI, prestari servici in domeniul sanitar. Daca depasesc suma celor 12 salarii minim, va trebui sa platesc si 25%CAS. Avand in vedere ca eu cotizez catre OPSNAJ, trebuie sa platesc aceasta suma? pot aduce o adverinta? VA multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:28, 25 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa platiti CAS. Faceti parte din exceptii.

In Codul fiscal avem:

ART. 150 - Excepții specifice privind veniturile prevăzute la art. 137 alin. (1) lit. b) și b1)

(1) Persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii potrivit legii, precum și persoanele care au calitatea de pensionari nu datorează contribuția de asigurări sociale pentru veniturile prevăzute la art. 137 alin. (1) lit. b) și b1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru contract prestari servicii Stefan-Florin Stefan-Florin Buna ziua! Am incheiat un contract de prestari servicii, suma bruta fiind de 3000 lei. Angajatorul opreste 10%, adica, 300 de lei, impozitul pe venit, iar ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa viorel61 viorel61 Buna ziua , Sunt asistent medical angajat cu CIM pe perioada nedeterminata la 2 cabinete medicale cu timp partial de lucru ( cate 4 ore la fiecare cabinet ) , ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli admise pfi profesie liberala gabriela margineanu gabriela margineanu Buna ziua, Daca folosesc masina personala ptr desfasurarea activitatii, pot sa scad 50% din cheltuielile ptr masina inclusiv 50% din CASCO? Este necesar sa ... (vezi toată discuția)