avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cine este beneficiarul real in cadrul asociatiilor?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cine este beneficiarul real in cadrul asociatiilor?

cine este beneficiarul real in cadrul asociatiilor infiintate pe OG 26/2000?

Membrii fondatori (unde am si persoane juridice) sau mebrii in consiliul director ?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:31, 4 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii asociati, cei care au fost pe lista de la infiintare dar si cei are ulterior devin membri cu drepturi depline dupa infiintare..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
beneficiar real sunt asociatii persoane fizice, membrii CD, eventuale alte persoane identificabile nominal care vor beneficia efectiv ( ex. la asociatii sau fundatii infiintate pt a sprijine anumite alte persoane nominalizate, ex. asociatii de parinti sau sportive unde membrii sunt parintii dar sportivii sunt copiii lor, sau umanitare facute special pt a fi ajutata anumita persoana nominalizata...) iar cand membri sunt si persoane juridice, pe lista beneficiarilor reali ai asociatiei trebuie trecuti si beneficiarii reali ai persoanei juridice membre, deci practic urci nivel cu nivel in sus in structura de asociati pana ajungi la persoane fizice.... In cazuri in care e vorba de membri persoane juridice la care nu se pot identifica concet si nominal "beneficiarii reali" ( ex. UAT, institutii publice, SA=uri, universitati....) s-a acceptat pe cale de interpretare sa fie declarati ca beneficiar real doar membrii CD.... dar e usor "la limita" interpretarea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de beneficiari reali. cornelia.dan cornelia.dan Buna, Asociatiile si fundatiile ce au ca si fondatori persoane fizice nu depun Declaratia de beneficiari reali. Celelalte ONG-uri care au ca si fondatori ... (vezi toată discuția)
Copil dansator într-o formație susținută de un ong. poate fi sponsorizat nominal, în vederea decontării cheltuielilor părinților cu deplasarea? Lovetodance Lovetodance In calitate de parinte a unei copile dansatoare dintr-o formatie de dans din cadrul unei asociatii din suma x sponsorizata de firma la care lucrez pot ... (vezi toată discuția)