avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Eu mi-am reluat activitatea inainte ca bebe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Eu mi-am reluat activitatea inainte ca bebe sa implineasca ...

Buna ziua,

Eu mi-am reluat activitatea inainte ca bebe sa implineasca 6 luni insa la data de 17 mai cand a intrat in vigoare marirea stimulentului copilul avea 8 luni jumate. inteleg ca nu voi beneficia de aceasta marire pentru ca el este deja mai mare chiar daca m-am intors inainte de cele 6 luni si beneficiez de stimulentul de 650 lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 25 Mai 2021
OUG 26/2021
art. IV
(1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor și/sau de stimulentul de inserție;
b) realizează venituri supuse impozitului din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
c) copiii nu au împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.
(2) În vederea acordării stimulentului de inserție potrivit alin. (1) de la data intrării în vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanță de urgență, persoanele depun o nouă cerere în termen de 30 de zile lucrătoare de la această dată.
(3) În situația în care se depășește termenul prevăzut la alin. (2), stimulentul de inserție se acordă de la data depunerii cererii.
Buna ziua,

Inteleg din raspunsul dumneavoastra ca pot bebeficia de aceasta marire si ca trebuie sa depun o noua cerere ?

multumesc mult pentru raspuns
Legea nu este clara cu privire la persoanele aflate in plata ... insa intrebati la AJPIS, cum se procedeaza si ce cuantum veti primi.
cei de la agentia de plati mi-au comunicat ca nu pot beneficia de stimulent marit pentru ca bebe are mai mult de 7 luni la data aplicarii ordonantei.
Atunci veti primi 650 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea legii privind acordarea stimulentului de inserție corina1205 corina1205 Bună ziua! Noua lege privind acordarea stimulentului de inserție, in valoare de 1500 Ron/ 650 Ron după caz, se aplică și celor care deja beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ... corina1205 corina1205 Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent indemnizatie 2012 T_Andrei T_Andrei Buna ziua. Sunt in CCC si copilul urmeaza sa implineasca varsta de 2 ani in ian 2013. Am decis sa ma intorc la angajator in dec 2012, si am intrebat la AJPS de ... (vezi toată discuția)