avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In cota de intretinere a fost adăugată si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea ...

Buna ziua, In cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea amenzii primite de președintele asociației de locatari (amenda primită pt ca nu a dorit să afișeze si contul Iban al asociației) iar acum cartierul nu vrea sa imi încaseze intretinere a fără cota parte de amenda, imi spune ca nu poate incasa mai puțin. Cum ii pot explica mai bine ca nu poate refuza sa imi încaseze banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ozanaa , utilizator 12:19, 27 Mai 2021
Contestati lista de intretinere conform art. 28 din legea 196/2018. Trebuie sa primiti raspuns scris de la presedintele de asociatie. Daca nu rezolvati, dati in judecata asociatia, alta cale nu e. Ideal e sa mai gasiti cativa vecini care sa faca acelasi lucru.
Multumesc pt raspuns. Exista un art de lege in care este specificat ca este obligat casierul sa incaseze si sume mai mici decat este mentionat la avizier?
Nu, platiti exact ce scrie si apoi contestati, in schimb exista un altul care spune:
Art.29
(2)Daca o hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a presedintelui este contrara prevederilor prezentei legi sau este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevazute la art. 10 sau, dupa caz, poate solicita instantelor judecatoresti anularea in tot sau in parte a hotararii/deciziei si/sau repararea pagubei cauzate.
(3)Orice persoana sau orice proprietar care se considera vatamata/vatamat intr-un drept al sau din cauza neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase a atributiilor de catre presedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator se poate adresa in scris compartimentelor prevazute la art. 10 sau, dupa caz, instantelor judecatoresti.

Puteti incerca si, 20% dintre membrii asociatiei, sa convocati o AG, in care sa stabiliti ca vinovatul de acea amenda sa plateasca, daca nu "pricepe" :
Articolul 47
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(4)Proprietarii sunt anuntati, prin afisare la avizier si pe baza de tabel nominal convocator sau, in cazul proprietarilor care nu au fost anuntati, pe baza tabelului nominal convocator, prin posta cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale, cu exceptia adunarilor generale extraordinare sau a adunarilor generale reconvocate care se pot convoca, in conditiile prevazute la alin. (3), cu cel putin 3 zile inainte de data stabilita.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
latka, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare ... Paveladina Paveladina Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare a asociatiei de proprietari, convocate de 20% din membrii asociatiei? In anuntul lipit pe ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm ... cristianpitica cristianpitica Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm + 19.08 taxe juridice + 25 curatenie un total de 90 de lei cum este posibil sa platesc mai mult ... (vezi toată discuția)