avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda penala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta si anume :
In cursul zilei de azi am primit urmatoarea sentinta :
În baza art.6 alin.3 şi 5 Cod penal cu aplic. art.10 alin.1 teza finală şi alin.12 din Legea nr.241/2005 rep. (forma după intrarea în vigoare a Legii nr.55/2021), înlocuieşte pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu pedeapsa amenzii penale, individualizată la 200 zile-amendă, şi înlătură pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g Cod penal (a – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b – dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; g – dreptul de a ocupa o funcţie, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii), pe o perioadă de 2 ani, aplicate inculpatului xxxxxx Vlad prin sentinţa penală nr.9/F/16.01.2019 a Tribunalului Ialomiţa-secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.753/A/03.06.2019 a Curţii de Apel Bucureşti-secţia I penală, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, prev. art. 48 Cod penal, art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 cu art. 35 alin. 1 Cod penal, cu art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art.61 alin.3 teza a II-a Cod penal, suma corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte la valoarea de 100 lei, amenda constând în suma de 20.000 lei . Atrage atenţia inculpatului xxxxxxxx Vlad asupra dispoziţiilor art. 559 C.pr.pen., potrivit cărora: persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. Atrage atenţia inculpatului xxxx Vlad asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 şi 3 Cod penal, privind înlocuirea zilelor-amendă cu zile închisoare în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii stabilite. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr.9/F/16.01.2019 a Tribunalului Ialomiţa-secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.753/A/03.06.2019 a Curţii de Apel Bucureşti-secţia I penală. Prezenta hotărâre rămasă definitivă se va comunica Serviciului de Probaţiune Bucureşti

Am beneficiat practic de o lege penala mai favorabila publicata in monitorul oficial la 1 aprilie 2021.

Intrebarea mea este urmatoarea :
Avand in vedere ca pana la acest moment, in baza vechii sentinte penale , am prestatdeja 180 zile de munca in folosul comunitatii, as putea ataca cuantumul amenzii penale primite?
Sau , in cazul in care nu dispun de plata acestei sume, as putea face apel astel incat zilele de amenda sa fie transformate in zile de munca in folosul comunitatii?
Cel mai recent răspuns: SVlad , utilizator 16:30, 31 Mai 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire sentinte - instanta a procedat corect? lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o problema urgenta! Am avut un numjar de condamnari cu suspendare respectiv sub supraveghere din 2010 pana in 2012 momentan mi-a mai ajuns ... (vezi toată discuția)
Explicatii dispozitiv sentinta de condamnare luise luise poate cineva sa ma ajute sa inteleg ce inseamna aceeasta sentinta Solutie: 1.Condamnă pe inculpata M V D , la pedepsele de: - 3( trei) ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa ... Cobrettysexy Cobrettysexy Cine Ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa anulat plata către stat prejudiciul “ În temeiul dispozi?iilor 375 alin.2 din Codul de ... (vezi toată discuția)