avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rezolvarea unei reclamatii de catre primarie.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rezolvarea unei reclamatii de catre primarie.

Am transmis la prim. sect 2 , prin internet ( am primit confirmarea ) , o reclamatie solicitand , interventia la asoc. , o copie dupa un contract incheiat , de presedintele asociatiei , pentru inlocuirea tevilor de apa calda si rece. In cat timp trebuie sa rezolve primaria aceasta reclamatie ? Este prevazut undeva acest termen ? Nu am gasit nicaieri termenul de rezolvare de catre primarie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:42, 24 Iunie 2021
Articolul 8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
[ link extern ]
Multumesc.

latka a scris:

Articolul 8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatile publice detin obligatia conform disp OG nr . 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor,publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 1 februarie 2002

ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
problema de verificat este complexa termenul s epoate majora cu inca 15 zile
Acum s-a ivit alta problema. Presedintele nu vrea sa dea copie de pe un contract, am facut adresa semnata de primire, am facut adresa la primarie sa intervina ca sa distribuie acea copie. Primaria raspunde dupa 45 zile cu citate din lege: ca presedintele este obligat , ca asociatia,.......... Deci am primit decat citate din lege fara sa intervina cu ceva. Acum am o intrebare : primaria poate sa intervina sa obtin copia ? Ce alta posibilitate am ca sa obtin acea copie avand in vedere ca nu se fac ad generale si chear daca s-ar face tot presedintele da copia. ? Multumesc.
Sa cereti in petitie amendarea presedintelui de asociatie, care nu respecta art. 102 alin 1 litera e :
Articolul 102 (1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni :
.........................
e)nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum si neindeplinirea sau depasirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator;
............................
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
.......................
c)faptele prevazute la alin. (1) lit. e) si j), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;
...............................................
(3)Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) se aplica persoanelor fizice sau juridice vinovate. (4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
.......................
b)de catre primari sau de imputernicitii acestora sau de catre Politia Locala in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin ... ComN ComN In data de 10.10.2022 am achitat intretinerea lunii august prin banca. La afisarea urmatoarei liste am fost trecuta cu restanta si penalizare. Administratora ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului? este mana în mana ... EliodorDoru EliodorDoru Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului?Este mana în mana cu conducerea asociației de proprietari: asociația de proprietari nu convoacă adunările ... (vezi toată discuția)