avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Se dă următoarea speță: În temeiul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Se dă următoarea speță: În temeiul art. 396 ...

Bună ziua,

Se dă următoarea speță:
În temeiul art. 396 alin. (1), alin. (4) ?i alin. (10) din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din Codul penal stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune prelevării de mostre biologice, faptă prev. de art. 337 din Codul penal. În temeiul art. 83 alin. (1) din Codul penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. (1) din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.Conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de probaţiune .În baza art. 404 alin. (3) din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 88 din Codul penal referitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei, dacă pe parcursul termenului de supraveghere nu respectă cu rea-credinţă măsurile de supraveghere sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune. În baza art. 274 alin. (1) din Codul de procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (200 lei pentru faza de urmărire penală şi 200 lei pentru faza de cameră preliminară şi judecată). Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.06.2020.

Întrebarea mea este, ca urmare cele menționate mai sus, inculpatul poate să dea examenul pentru permis de conducere pentru a obține noi categorii? Din câte am înțeles, nu i se va emite noul permis de conducere având cazierul murdar. Vă rog să mă lămuriți.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut imi poate da cineva câteva detalii și dacă pot părăsi țara Jiulianoo Jiulianoo Nume Calitate parte Carp Iulian Inculpat Şedinţe 17.10.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2OP Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! problema permis auto Skane Skane Buna ziua ! Am si eu o intrebare, in urma cu un an am fost oprit de politie cand am condus cu permisul suspendat , iar astazi mi-a venit sentinta, ea fiind ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei lemon007 lemon007 Buna ziua,am si eu o intrebare daca se poate. Daca am dosar penal pt. conducere fara permis, in urma caruia pedeapsa s-a amanat cu 2 ani ,in care sunt sub ... (vezi toată discuția)