avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de trecere catre proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de trecere catre proprietate

detin o proprietate care are deschidere de 10m catre o strada publica cu latimea de 5m si toata deschiderea catre strada se afla intr-o curba stransa si nu prea am cum sa imi fac portile de acces in curba respectiva pentru ca nu pot sa intru cu autoturismul in curte si sub nicio forma nu pot sa intru cu utilaje mari gen cife de beton sau altele din aceasta categorie. Acum 2 ani l-am intrebat pe vecinul din stanga daca pot sa accesez proprietatea prin stanga folosind o mica bucata din terenul lui si a fost de acord, am mers mai departe si mi-am facut proiect pentru construirea unui gard din beton cu portile prin stanga cu deschidere catre terenul acestui vecin si dupa ce am terminat constructia vecinul respectiv si-a schimbat parerea si a zis ca nu imi mai da access de trecere desi i-am curatat acel teren de arbusti pentru ca era un crang acolo si am platit un buldoexcavator care m-a costat ceva bani etc. Vecinul respectiv este proprietar fictiv pentru ca detine “la rol” suprafata respectiva de teren de aprox 5000m2 pentru ca terenul a fost al unui strabunic care a avut mai multi copii care la randul lor au avut si de 3 generatii au detinut terenul asa “la rol”. Exista vreo posibilitate de a rezolva aceasta problema si sa am access catre prorprietate folosind aprox 30m2 din terenul acestui vecin?
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Acces cu utilaje de tonaj pentru executare lucrări knight_ess knight_ess Bună ziua. Dețin un teren pe o stradă care se înfundă în dreptul proprietății mele. Momentan am în execuție o lucrare de împrejmuire, pentru care ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Posesie abuziva de teren anca49 anca49 Buna ziua, am nevoie de un sfat autorizat. Locuiesc in orasul Sinaia, si am o locuinta propietate personala. La adresa unde locuiesc santem 3 familii cu acces ... (vezi toată discuția)