Bna ziua. Un bun prieten are o problema si m-a rugat sa il ajut. El sta mai mult la tara si nu are internet. Problema: a castigat un proces prin care o persoana fizica din alta localitate, patronul unei firme care a avut un contract cu prietenul meu, contract neexecutat; trebuie sa ii plateasca daune in valoare de vreo 6000 euro. Sentinta a ramas definitiva, nu a fost atacata de persoana in cauza. Prietenul meu a luat legatura cu un executor judecatoresc din localitatea respectivului, a trimis toate actele, a platit taxele si de atunci nimic. Au trecut trei luni si executorul judecatoresc respectiv nici nu-i mai raspunde la telefon. Ce poate sa faca prietenul meu, ce cai legale mai are pentru recuperarea banilor?
A facut demersul legal ce trebuia făcut, a apelat la un executor.Sa meargă la biroul executorului respectiv să ceară relații despre stadiul executării.In cazul puțin probabil în care nu primeste relatii poate face O sesizare la Uniunea Executorilor Judecătorești.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa ii trimita mail executorului,
sa aiba dovezi ca a insistat si apoi, poate face contestatie la executare..
1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare. De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii.
Ridicare poprire
anjinsan
Buna Ziua,
Un creditor pune in executare mai multe bilete la ordin, iar executorul judecatoresc infiinteaza poprire pe contul societatii debitoare. Problema ... (vezi toată discuția)