avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bna ziua. Un bun prieten are o problema si m-a rugat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bna ziua. Un bun prieten are o problema si m-a rugat sa il ajut. ...

Bna ziua. Un bun prieten are o problema si m-a rugat sa il ajut. El sta mai mult la tara si nu are internet. Problema: a castigat un proces prin care o persoana fizica din alta localitate, patronul unei firme care a avut un contract cu prietenul meu, contract neexecutat; trebuie sa ii plateasca daune in valoare de vreo 6000 euro. Sentinta a ramas definitiva, nu a fost atacata de persoana in cauza. Prietenul meu a luat legatura cu un executor judecatoresc din localitatea respectivului, a trimis toate actele, a platit taxele si de atunci nimic. Au trecut trei luni si executorul judecatoresc respectiv nici nu-i mai raspunde la telefon. Ce poate sa faca prietenul meu, ce cai legale mai are pentru recuperarea banilor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:02, 10 Iunie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
A facut demersul legal ce trebuia făcut, a apelat la un executor.Sa meargă la biroul executorului respectiv să ceară relații despre stadiul executării.In cazul puțin probabil în care nu primeste relatii poate face O sesizare la Uniunea Executorilor Judecătorești.
Va multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa ii trimita mail executorului,
sa aiba dovezi ca a insistat si apoi, poate face contestatie la executare..
1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare. De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare poprire anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un creditor pune in executare mai multe bilete la ordin, iar executorul judecatoresc infiinteaza poprire pe contul societatii debitoare. Problema ... (vezi toată discuția)
Citesc aici : În conformitate cu dispozițiile art. 698 alin. ... nicu144 nicu144 citesc aici : În conformitate cu dispozițiile art. 698 alin. (1) C. proc. civ. „Perimarea se constată de către instanţa de executare, la cererea ... (vezi toată discuția)
Executorul nu doreste sa execute demolarea partiala a unei case. solutii oddu22 oddu22 O persoana si-a construit casa pe terenul meu, iar dupa 2 ani, am castigat procesul, definitiv. [b]Instanta a dat urmatorul Verdict:[/b] [quot]\"Obliga ... (vezi toată discuția)