avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru copil

buna ziua!
va rog foarte mult sa ma clarificati cu o problema!
iau indemnizatie de crestere copil din iulie 2005, datorite faptului ca baietelul meu a fost operat la inima si inca mai are ceva probleme, fiind incadrat in gradul de handcap 1. intrebarea mea este : in tot acest timp mie mi-a mers vechimea in munca?
va multumesc foarte mult!
astept raspunsul dvs.!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:29, 7 Ianuarie 2010
Da
1. Da, perioada de CCC constituie periaoda asimilata stagiului de cotizare si pentru pensie si pentru sanatate.
2. Va redau din OUG 148/2005, aprobata si modificata de Legea 7/2007:
Art. 18. -
(1) Perioada în care o persoanã beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadã asimilatã stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevãzute de Legea nr. 19/2000, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
(2) În vederea determinãrii punctajului anual necesar stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public, pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare în condiþiile prevãzute la alin. (1) se aplicã prevederile art. 78 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 19/2000, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
(3) Prevederile alin. (2) se aplicã ºi persoanelor care beneficiazã de perioadele asimilate prevãzute la alin. (1) ºi care, în acelaºi timp, se aflã în situaþiile prevãzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
(4) În situaþia persoanelor care, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, au beneficiat de concediu ºi de indemnizaþie pentru creºterea copilului în condiþiile reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, la determinarea punctajului anual se utilizeazã cuantumul indemnizaþiei acordate în perioadele respective.
(5) Perioada în care o persoanã beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioadã asimilatã stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaþiilor de asigurãri sociale de sãnãtate prevãzute de Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 399/2006.
(6) În situaþia prevãzutã la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizaþiilor de asigurãri sociale de sãnãtate se ia în calcul salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã din perioada respectivã.
(7) Perioada concediului pentru creºterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau de pânã la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncã ºi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordã în raport cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere manolescu matei manolescu matei perioada in care ma aflu in concediu pntr cresterea copilului adica perioada aceea de doi ani se socoteste vechime pe carnet (vezi toată discuția)
Pentru perioada concediului de crestere a copilului ccc voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat? irimih irimih Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenetel la barbati tataru loredana tataru loredana As dori sa aflu ce acte sunt necesare pentru ca un barbat sa poata beneficia de indemnizatia de crestere a copilului multumesc frumos (vezi toată discuția)