avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, care sunt noile reguli pentru reintoarcerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, care sunt noile reguli pentru reintoarcerea la birou? ...

Buna ziua, care sunt noile reguli pentru reintoarcerea la birou? Ma refer in special la numarul persoanelor care pot veni in acelasi interval de timp.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 8 Iunie 2021
Va referiti la organizarea activitatii in birouri ?

HG nr. 580/ 2021
Art. I
Anexele nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 488 din 11 mai 2021, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
.........

9. În anexa nr. 3, la articolul 13, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Organizarea activității la locul de muncă se va realiza cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare a angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și de numărul de angajați care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc! Si exista un numar maxim de angajati care pot veni?
Nu cunosc sa existe text de lege care sa mentioneze un numar maxim de angajati care pot reveni la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 580/2021 - organizarea activitatii la locul de munca apetra apetra Prin HG 580/2021 - organizarea activitatii la locul de munca se va face tinand cont si de gradul de vaccinare a angajatilor de la acel loc de munca, atestat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu gasesc in hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor ... luput_alexandrugeorge luput_alexandrugeorge Buna ziua, nu gasesc in Hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor economici ( magazine nealimentare) de a permite accesul doar persoanelor vaccinate, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)