avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte ...

Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte de lucru diferite cate 3 colege) din invidie au început să mă vorbeasca de rau datorita performanței la mine. Tot ce spun nu este adevarat! Ma simpt gratuită psihic. Daca seful nu rezolvă problema pot acționa în instanță. O lege vă rog. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare
art.2
...
(5^1) Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:
a) conduită ostilă sau nedorită;
b) comentarii verbale;
c) acțiuni sau gesturi.

Persoana care se consideră discriminată poate formula în fața instanței de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare discriminării sau anularea situației create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani și curge de la data săvârșirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la o firma care are multiple puncte de lucru în serbia ... octav1ostef octav1ostef Lucrez la o firma care are multiple pu cte de lucru în Serbia și Bulgaria. Colegii cu atribuții similare( chiar pe mai puține locatii) au statutul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! spuneti-mi va rog cui trebuie sa ma adresez pt amenintarile ... addis addis buna ziua! spuneti-mi va rog cui trebuie sa ma adresez pt amenintarile pe care la primesc la serviciu la serviciu, din partea directoarei de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ... Cri2005 Cri2005 Buna ziua ,ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ,ma injura ,a sarit la mine ca ma loveste si cu alte colege face acelasi lucru,am vorbit cu ... (vezi toată discuția)