avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am un teren pe care doresc sa construiesc o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am un teren pe care doresc sa construiesc o casa noua, ...

Buna ziua.

Am un teren pe care doresc sa construiesc o casa noua, dar terenul are un gard care deja este construit si autorizat cu 3 ani in urma.

Pentru terenul respectiv in 2018 am cerut certificatul de urbanism in vederea imprejmuirii terenului. Am facut proiectul pentru imprejmuire conform cerintelor din certificatul de urbanism. Acolo NU mi s-a specificat ca trebuie sa donez din teren pentru realizarea unui drum de 9 m, insa seful biroului de la urbanism m-a recomandat ca totusi sa mut gardul cu 1 metru in interiorul terenului, mai mult, la verificare cand au venit cei de la biroul de constructii sa verifice lucrarea, m-au informat ca am facut o prostie ca am mutat gardul cu 1 metru in interiorul terenului, aceasta nefiind cerut in certificatul de urbanism. Am construit gardul, l-am inregistrat la cadastru si dupa 2 ani de birocratie am incheiat constructia si la ISC aceasta fiind in luna Mai 2021.

Anul aceasta am vrut sa ma apuc de constructia casei, am cerut certificatul de urbanism, am facut proiectul, si la primarie unde trebuia sa imi furnizeze AVIZ DE DRUM, am primit NEFAVORABIL din cauza ca trebuie sa "donez" din teren catre primarie, 3.5 metri pe o lungime de 30 de metri, pe acea latura fiind deja gard care era autorizat, culmea tot de ei cu 3 ani inainte.

Problema si mai mare este ca eu deja am dat avans pentru constructor sa se apuce de constructie la sfarsit de Iulie, normal proiectul care era facut de catre arhitect, inclusiv cu proiectul de structura, nu mai intra pe teren.

In situatia mea ce as putea sa fac? Degeaba ma adresez inginerului de urbanism din localitatea respectiva, ca pe el nu il intereseaza nici faptul ca deja gardul este construit si culmea autorizat tot de ei.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Autorizatie imprejmuire ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma cu 13 luni am demarat procedura de obținere a unei autorizații pentru împrejmuire a proprietății (vorbim doar de un gard la stradă, ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax dj Simona_Tulbure Simona_Tulbure Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la limita construirii si imprejmuirii unui teren fara de axul drumului judetean. Am un teren imprejmuit cu gard din ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)