avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie concediu fara plata pentru studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie concediu fara plata pentru studii

Buna ziua
As aprecia avizul dumneavoastra referitor la urmatoarea problema: sunt cadru universitar si activez in domeniul medical cu o vechime de 11 ani. Am beneficiat pana in acest moment de o perioada de 3 ani (cumulat 2 +1) concediu fara plata pentru studii postuniversitare si doctorat in Franta.
Am solicitat in acest moment prelungirea pe o perioada de 6 luni a concediului fara plata de la universitate pentru finalizarea doctoratului in Franta, dar mi s-a respins cererea conform unei legi in vigoare. Puteti sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare / articol / exceptie in lege care sa permita prelungirea acestei perioade?
Avand in vedere faptul ca pot raspunde acestei decizii in maxim 2 zile, va sunt recunoscatoare pentru opini
Anastasescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 7 Ianuarie 2010
Statul personalului didactic art. 102 alin. 2 si 3
Art. 102 din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic prevede :

(1) Personalul didactic titular, care din proprie initiativa solicita sa se specializeze sau sa participe la cercetare stiintifica in tara sau in strainatate, are dreptul la concedii fara plata. Durata totala a acestora nu poate depasi 3 ani intr-un interval de 7 ani. Aprobarile in aceste situatii sunt de competenta conducerii institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, daca se face dovada activitatii respective.

(2) Personalul didactic titular poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar sau universitar, o data la 10 ani, cu aprobarea institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea catedrei pe perioada respectiva.

(3) Personalul didactic, care se afla in situatia prevazuta la alin. (1), beneficiaza de prevederile art. 101 alin. (6). Personalul didactic aflat in conditiile alin. (2) nu beneficiaza de prevederile art. 101 alin. (6), cu exceptia celui care a desfasurat activitati de invatamant sau in interesul invatamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studiu deliadelia deliadelia Buna ziua, Conform statutului personalului didactic, prevazut mai jos doar cadrele didactice titulare pot beneficia de concediu de studiu? Ca si profesor ... (vezi toată discuția)
Care ar fi riscurile asociate concediului fara plata?? adria_bd adria_bd Buna ziua, Sunt cadru didactic titular, cu o vechime de 5 ani in invatamant si definitivat. As dori sa-mi spuneti care ar putea fi riscurile la care ma ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru studii meola meola Am 15 ani vechime in invatamant,as vrea sa-mi iau anul acesta concediu de studiu fara plata.Am dreptul ? Pentru cat timp mi se poate rezerva catedra?? (vezi toată discuția)