avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal neacordare de prioritate la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal neacordare de prioritate la trecerea de pietoni

Buna seara,
Am fost oprit la 30m de trecerea de pietoni de un agent de politie care mi-a intocmit un proces verbal in care sutine ca nu am acordat prioritate unui pieton pe trecere, sustinand ca acesta tocmai s-a angajat in trecere. Am refuzat sa semnez PV pe motiv ca pietonul se afla in refugiul dintre cele 2 sensuri de mers, si sensul incare circulam este cu 2 benzi si eu eram pe prima banda. De asemea nu am vazut nici o intentie ca acesta sa doreasca sa treaca. Carnetul a vrut sa mi-l ridice pe 30zile, dar am refuzat sa il predau agentului pe motiv ca l-am uitat la domiciliu.
In masina eram cu o colega de servici care spune ca nu doreste sa isi piarda timpu prin judecatorii. Fapta nu mi-a fost spus daca a fost surprinsa pe camera de filmat da is 90% ca nu. Un alt fapt ciudat este ca imediat dupa trecere am oprit sa las persoana cu care eram in masina sa coboare, si dupa ce am plecat am fost tras pe dreapta. De asemena politistul a afirmat "ce refugiu?" , era noapte si ploaie si clar nu si-a dat seam ca trecerea nu era dintr-o bucata.
Intrebarea mea este daca contest PV in cat timp aproximativ judecatoria isi va da sentina.
Sau daca este mai bine sa platesc amenda si sa nu circul 30zile dar sa nu predau carnetul.
Cel mai recent răspuns: SorinST , utilizator 17:38, 29 Ianuarie 2010
La primirea procesului verbal, in termen de 15 zile puteti sa contestati. mai ales ca aveti un martor (colega de servici care spune ca nu doreste sa isi piarda timpul prin judecatorii) si nu au fost camere de filmat.
Nu se poate va trebui sa predati permisul si sa contestati daca sunteti nevinovat de contraventie.
Succes!
Si, ca o completare la cele spuse de colegul Radu Alexandru,
nu este dupa colega dvs. sa se prezinte sau nu "pe la judecatorii".
Daca o citati ca martor e obligata sa vina.
Va multumesc ca ati raspuns intr-u timp asa de scurt.

Daca spune ca nu vrea, risc sa vina, sa fie nervoasa ca am obligat-o si sa spuna ca nu a vazut nimica, lucru care numa ar inrautatii lucrurile.
De asemenea rog o estimare cam ce perioda de timp din momentul contestatiei si pana la sentina dureaza aproximativ un proces in cazul meu?
Daca depune marturie ca nu a vazut nimic nu are cum sa va faca rau, eventual nu se va schimba nimic:)
In sfarsit, cum doriti.
Durata poate fi de la cateva luni la un an si ceva, depinde de probatoriu, de exercitarea cailor de atac etc.
OK, multumesc

As mai avea doua intrebari.

1. Ce se intampla daca nu semnez, repetat, pentru primirea PV (la posta, la curier, etc. ). ( mentinonez ca nu am predat carnetul )

2. In cazul in care nu castig in instanta si PV este valabil, plata amenzii o voi face integral sau mai pot sa platesc 1/2 din amenda in 48 de la sentinta ?

Alte discuții în legătură

Neprezentare permis conducere organului de politie ddianna ddianna Buna seara Care este amenda ( daca exista ca si contraventie fapta) pentru neprezentarea permisului de conducere politistului la o verificare in trafic. ... (vezi toată discuția)
Carnet de sofer raduaw raduaw Daca conduc pe teritoriul tarii Romaniei si ma opreste politia,imi cer carnetul de sofer ,le spun ca nu il am la mine,iau amenda si trebuie sa ma prezint la un ... (vezi toată discuția)
Neprezentare acte la control, consecinte ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Imi puteti spune ce articol se aplica pentru neprezentarea actelor la control, la solicitarea politstului. Si as mai dori daca se poate daca ... (vezi toată discuția)