avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic influența pe Facebook messenger
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic influența pe Facebook messenger

Buna ziua! Am avut o discuție pe Facebook messenger cu o tipa, de pe un cont fals. a fost o prostie din partea mea, recunosc. Am mințit-o ca am pe cineva care ar angaja-o la stat. Și i-am zis ca trebuie sa îmi dea o suma de bani, un fel de garanție.
Tot in Conversația pe Facebook Messenger, mi-am dat seama de prostie și am menționat ca nu mai vreau niciun ban de la ea și ca nu se va mai angaja. Am scris de 2 sau 3 ori ca nu vreau bani de la ea.

Am înțeles ca m-a denunțat pentru trafic de influența.

E prima data când comit o infracțiune.

Ce o sa mi se întâmple?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 7 Decembrie 2021
Daca a formulat denunt, se vor face cercetari. Angajati-va avocat care sa va asiste in cazul in care veti fi citat.
Textul normei penale trebuie citit cam asa: Pretinderea, (...) de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârșită de către o persoană care (...) lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar public și care promite că îl va determina pe acesta să (...), se pedepsește cu (...). Acum depinde si in ce context s-a intamplat toata treaba, ca poate nu este trafic de influenta si este o tentativa la inselaciune, aspecte ce vor reiesi din lucrari.
Trebuie sa va angajati avocat dinainte de prima.declaratie.
Sunt șanse cu avocat bun sa scăpați de pedeapsă.
Nu ar fi vorba de trafic de influenta.
O sa discutati în detaliu cu avocatul angajat.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de influenta codrut_777 codrut_777 Care este articol din noul cod penal care pedepseste traficul de influenta? (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta sau nu ........poate fi trafic de influenta......... ContSters62871 ContSters62871 SPETA Un individ IONESCU denunta pe un alt individ POPESCU, ca acesta ar fi insinuat sau a lasat sa se creada ca poate interveni la o alta pesoana , ... (vezi toată discuția)