avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Sotul meu este nascut in 27.11.1959.A ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Sotul meu este nascut in 27.11.1959.A lucrat 36 de ...

Buna ziua,
Sotul meu este nascut in 27.11.1959.A lucrat 36 de ani in Resita oras aflat pe lista localitatilor poluate care permite pensionarea anticipata cu 2 ani fata de varsta standard de pensionare.S-a pensionat in 01.01,2021 si are penalizare 22% corespunzator pentru 4 ani de pensionare anticipata.Este corect sa fie penalizat pentru pensie anticipata cu 4 ani sau trebuia sa fie cu 2 ani tinand cont ca peste 2 ani putea cere la limita de varsta datorata reducerii cu 2 ani pentru poluare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:32, 15 Iunie 2021
Exte corect..Pentru pensie anticipata partiala (fara penalizare) trebuia sa-si deschida drepturile la implinirea varstei de 63 ani(65-2).
Multumesc pentru raspuns.Daca renunta la pensie in aceasta perioada (pana implineste varsta de 63 ani) si se reangajeaza ,poate beneficia de pensie fara penalizare la varsta de 63 de ani ?
La acest moment nu se mai poate face nimic.Si-a deschis deja drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... beneficiez de reducerea ... daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... Beneficiez de reducerea vârstei standard de pensionare, pe motivația locuirii într-un oraș poluat și pentru ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona fara penalizare ? Pilu Pilu Buna ziua. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda apropiata (barbat), e din Tg. Mures, nascut in ianuarie 1960, are in momentul de fata 39 ... (vezi toată discuția)